Magyarországon bujkálhat a kegyetlen bűnöző, akire az FBI 15 éve vadászik - fotó

Vágólapra másolva!
15 éve játszik macska-egér játékot a világ legjobb rendőreivel egy magyar-román kettős állampolgár - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A még most is mindössze 36 éves Stefan Alexandru Barabas (Barabás István) fejéért jelenleg tízezer amerikai dollárt (négymillió forintot) adnak az amerikai ügynökök, egyelőre azonban senki sem tudja, hol bujkálhat a férfi - írta a lap.

A magyarul, románul és angolul is jól beszélő férfi 21 éves korában ment ki Amerikába. Talán a nagy álmot kergette, de csak addig jutott, hogy kegyetlen bűnözővé vált. 2007 áprilisában a bandájával a saját házában

rátámadt egy jómódú, szállodaiparban dolgozó nőre.

Megkötözték az asszonyt és a barátját, de ezzel nem elégedtek meg: az ördögi terv az volt, hogy

injekciót adnak nekik, azt állítva, hogy méreg.

Azóta se tudni, milyen folyadékot fecskendeztek a karjukba, de azt mondták nekik, hogy a halálos méreg ellenszerét akkor kapják meg, amikor több millió dollárt fizetnek nekik. A filmbe illő trükk beválni látszott, hiszen az áldozatok egymás után próbáltak pénzt utalni a gengszterek román és magyar számlájára.

Forrás: FBI

Ám többedszerre sem sikerült, a bank a korábban direkt az ilyen esetekre megrendelt protokoll miatt a tranzakciókat visszautasította. A zsarolók reggelre látták be, sehogy sem jutnak pénzhez, a sértetteknél talált készpénzt, ékszereket, órákat zsebre téve és az áldozat autóját ellopva menekültek el.

Barabást ezután kétszer is letartóztatta a rendőrség autólopások, betörések miatt, de

a mérgezős-injekciós rablással ekkor még nem hozták összefüggésbe.

A Blikk információi szerint kihasználva a 2010-es törvényeket a férfi magyar útlevelet is igényelt, ám mivel azt saját nevére állították ki, ma már nem használhatja.

Az FBI szerint nem kizárt, hogy Barabás Magyarországon tartózkodik,

hiszen a férfi is akcentus nélkül beszél magyarul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!