Közterület-felügyelőre támadt egy férfi Oroszlányban

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és rongálás miatt jogerősen 2 év 8 hónap börtönre ítélte a Tatabányai Járásbíróság a mai előkészítő ülésén azt a férfit, aki egy erőszakosan akadályozta egy közterület-felügyelő intézkedését és egy rendőrautóra is rátámadt. 
Vágólapra másolva!

Tavaly nyáron, június 7-én egy oroszlányi dohánybolt előtt egy részeg férfivel szemben kellett intézkednie két közterület-felügyelőnek.

A férfi szidni kezdte az egyiküket, miközben egy 8 centis pengéjű késsel hadonászott.

A kést egy idő után ugyan eltette, de a szidkozódást nem hagyta abba, sőt. Halálosan megfenyegette az egyik felügyelőt. A közteresek segítséget hívtak. A rendőrök megbilincselték, beültették a rendőrautóba és rácsukták az ajtót.

Az agresszív részeg kirúgta a jobb hátsó oldalsó ablakot.

Ezzel 118.359 forint kárt okozott a rendőrségnek.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Aztán ki akart szállni, de a megfenyegetett közterületfelügyelő nem hagyta. Megfogta a férfi lábát és megpróbálta visszaültetni a hátsó ülésre.

A férfi trágárul szidta, rugdosta és beleharapott a kezébe.

A közterület-felügyelőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A férfit hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és rongálás vádjával állították bíróság elé, ahol ma jogerősen 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és mellékbüntetésként 3 év közügyektől eltiltásra ítélték a Tatabányai Járásbírság Origónak küldött közleménye szerint.