Közel 400 migránst fogtak csütörtökön Magyarországon

Vágólapra másolva!
A rendőrök március 24-én a 0 óra és 24 óra között összesen 373 migránst tartóztattak fel, 307 embert megakadályoztak abban, hogy illegálisan átlépe az országhatárt, 8 embercsempész ellen pedig büntetőeljárás indult.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 17 esetben összesen 96 migránst tartóztattak fel

Tompa, Kelebia, Homorúd, Nagybaracska, Bácsbokod és Katymár területén.

Csongrád-Csanád megyében 28 esetben összesen 240 migránst fogtak el

Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Szeged-Gyálarét, Röszke, Domaszék és Ruzsa területén.

A Baranya megyei Mohácson 2, a Győr-Moson-Sopron megyei Börcs és Győr területén 4, a Komárom-Esztergom megyei Bábolnán és Tatabányán 18, a Pest megyei Inárcson 13 migránssal szemben intézkedtek.

Forrás: Police.hu

A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során afgánoknak, szíreknek, marokkóinak, töröknek, tunéziaiaknak, szomáliaiaknak, indiaiaknak, kongóiaknak, algériaiaknak, burundinak és egyiptomiaknak vallották magukat, azonban

sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 22 esetben összesen 307 embert akadályoztak meg a rendőrök abban, hogy illegálisan belépjen Magyarországra. Bács-Kiskun megyében 12 esetben 127-et, míg Csongrád-Csanád megyében 10 esetben 180-at. Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 5 embert fogtak el, embercsempészet miatt 8, közokirat-hamisítás miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.