Fegyvert kerestek, drogot találtak egy pomázi férfi házában

Vágólapra másolva!
A rendőrök 2020 nyarán tudták meg, hogy Pomázon egy férfi engedély nélkül tart fegyvereket a házában. A készenléti rendőrökkel, illetve a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együtt  augusztus 18-án átkutatták a férfi házát. Fegyverek helyett drogot találtak, melyben segítségükre volt Tajga nevű kutyájuk. A szentendrei rendőrök vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást.
Vágólapra másolva!

A kábítószerkereső kutya segítségével egy gumiabroncsba rejtett, zöld növényi törmelékkel tömött zacskót, illetve fehér kristályos port találtak a telek hátsó részében.

Ezt lefogltalták, akárcsak egy tárolásra és feldolgozásra használt elektromos darálót, több száz önzáró tasakot, vödröket, hordót, műanyag tálakat, vákuum fóliázó gépet, mobiltelefonokat, és több, mint félmillió forintot.

A tároló melletti kiskertben marihuánát termesztettek, de még a férfi lakrészének konyhájában, a fűszerek között is találtak drogot.

A fehér porról a vegyész-szakértő megállapította, hogy kokain.

A szentendrei rendőrök úgy vélték, hogy

a férfi nem maga fogyasztja a drogot, hanem dílerként tevékenykedik.

A fű aprításához használt eszköz egy nagy ceruzahegyezőhöz hasonlít, amit a férfi egy turmixgéppel oldott meg.

Forrás: Police.hu

Az akkor 37 éves W. Rolandot

kábítószer-kereskedelem, illetve kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki, de panasszal élt a gyanúsítás ellen,

és tagadta, hogy bármikor is kábítószerekkel kereskedett volna.

A szentendrei rendőrök W. Rolanddal szemben most zárták le a nyomozást, az iratokat pedig vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek - írja a Police.hu.