Kásler Miklós: Befejeződött a gyömrői szakrendelő fejlesztésének első üteme

KÁSLER Miklós
Budapest, 2022. január 10. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nyilatkozik az Epidemiológiai és Klinikai Kutatási Munkacsoport ülése után az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2022. január 10-én. A miniszter elmondta, hogy komplex kutatási programot fog össze az Epidemiológiai és Klinikai Kutatási Munkacsoport, amelynek célja, hogy a koronavírussal kapcsolatos kutatásokból tudományos értékű nemzetközi közlemények szülessenek, illetve a kormány számára olyan cselekvési javaslatok kidolgozása, amelyek érdemben tudják befolyásolni a járvány további időszakát. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Befejeződött a gyömrői szakrendelő fejlesztésének első üteme, a rendelő komplex megújítására a kormány 311 millió forinttal, míg a Pest megyei település 21,4 millió forint önrésszel járult hozzá - mondta el az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten.
Vágólapra másolva!

Kásler Miklós sajtótájékoztatón felidézte, hogy 2010 után a kormány 500 milliárd forintot fordított a központi régión kívüli egészségügyi fejlesztésekre, majd 2017-től az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében 700 milliárd forintot biztosít a főváros és Pest megye egészségügyi intézményeinek megújítására.

Az EBP-ből az országos intézetek, centrumkórházak, kórházak mellett 32 járóbeteg-szakrendelő fejlesztésére valósul meg 54,1 milliárd forint értékben.

Kásler Miklós: Befejeződött a gyömrői szakrendelő fejlesztésének első üteme. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ehhez 2020-ban további 10,4 milliárd, tavaly pedig 10,2 milliárd forintot biztosított a kormány - ismertette.

A projekt keretében 12 szakrendelőben már befejeződtek a beruházások.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézethez tartozó gyömrői szakrendelő egyik épülete most teljesen megújult. Kásler Miklós szerint a beruházás szükségességét az elavult, korszerűtlen, több évtizedes állapotok indokolták.

Az épületfejújításon túl orvosi eszközöket is beszereztek; digitális röntgen, leletező állomás, EKG- és ultrahangkészülékek segítik a diagnosztikát - tette hozzá.

A szakrendelő hat település - Gyömrő, Maglód, Sülysáp, Mende, Ecser, Úri - lakosainak nyújt egészségügyi ellátást.