Herczegh Anita: Mi, magyarok, jólelkű nép vagyunk

ÁDER János; HERCZEGH Anita
Budapest, 2020. május 11. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége beszédet mond az ápolók nemzetközi napja alkalmából tartott ünnepségen a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet előtt 2020. május 11-én. Herczegh Anita, aki amellett hogy a szívkórház dolgozóinak egy angyalkát formázó kerámiát adományozott, és virággal köszöntötte az ápolókat, a Sándor-palota (Köztársasági Elnöki Hivatal) ablakába kitett piros szívvel is kifejezte háláját. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Mi, magyarok, jólelkű nép vagyunk; a bajban, a veszélyben hatalmas erővel tudunk összefogni - mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége pénteken az első Országos Civil Konferencián, Budapesten.
Vágólapra másolva!

Herczegh Anita, aki a koronavírus-járvány miatt árván, félárván maradt gyereket támogató Regőczi István Alapítvány kuratóriumának tagja is, a szervezet névadóját idézve azt mondta:

"A magyarok ma is értik e szavakat és követik is" - hangsúlyozta.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az államfő felesége számos példával mutatta be és méltatta a civil szervezetek és önkéntesen által végzett karitatív munkát és helytállást.

Úgy fogalmazott: "civilek, önkéntesek, adakozók mi is a szeretetnek ezen az összetartó ösvényén járunk, mert nemcsak akarjuk a jót, hanem szolgáljuk is azt".

- hangoztatta Herczegh Anita.