Kilép az LMP-ből és elindul a választáson a magának diplomát hazudó momentumos Hajnal Miklóst bíráló baloldali képviselő

ellenzéki megemlékezés oktober 23 Hajnal Miklós Fekete-Győr András
Vágólapra másolva!
Kilépett az LMP-ből és független jelöltként vág neki az országgyűlési választásoknak Hajdu Mária hegyvidéki politikus. Hajdu Máriát azért függesztette fel az LMP, mert a zöld politikus szóvá tette, hogy a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal helyi jelöltje, a momentumos Hajnal Miklós közgazdásznak állította magát éveken át, noha kiderült, hogy nincs diplomája. „Indíthattak volna más, tisztességesebb és az igazmondásra hajlamosabb jelöltet" – írta Hajdu a baloldalról.
Vágólapra másolva!

– írja Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében Hajdu Mária. A Hegyvidéki Önkormányzat jelenlegi képviselője függetlenként méretteti meg magát az április 3-i választáson.

Egyik ellenfelét, a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal jelöltjét az „igazmondással hadilábon állónak" nevezte.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Hajdu Mária párttagságát február 9-én azért függesztette fel az LMP, mert a közösségi oldalán kifogásolta, hogy

a baloldal azt a momentumos Hajnal Miklóst indítja a Hegyvidéken az országgyűlési választásokon, aki hosszú éveken át valótlanul állította, hogy közgazdász, miközben nincs is diplomája, hiszen nem végezte el az egyetemet.

Hajnal Miklós és Fekete-Győr András bukott pártelnök Fotó: Koncz Márton - Origo

– vélekedett a zöld politikus. Hajdu igazmondásáért az LMP továbbá fegyelmi eljárást is indított ellene, de a kilépése után ennek lefolytatása tárgytalanná vált.

Nemrég egy másik baloldali politikusról, a külhoni magyarok ellen uszító és más trágárságairól közismert Bangóné Borbély Ildikóról derült ki, hogy diplomát hazudott magának. Bangóné esetében a baloldal a szokásos hezitálás és mismásolás után végül lépett és kizárták őt az MSZP-ből. A diplomahamisító baloldali politikus a képviselői mandátumát persze nem adta vissza.

Emlékezetes az is, hogy Karácsony Gergely megpróbálta elhitetni, hogy van egy középfokú nyelvvizsgája, de nem mondott igazat, a nyelvvizsga-botrányát itt foglaltuk össze. Legutóbb pedig hivatalos önéletrajzában tűnt fel egy doktori végzettség, de a hamis bejegyzést egy munkatárs hibájának mondva gyorsan eltüntették a főváros weboldaláról. Karácsony azt próbálta elhitetni egy interjúban, hogy a tudta nélkül „valaki beleírta" a doktorátust az életrajzába.

A momentumos Hajnal Miklóssal úgy tűnik, hogy Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal rendkívül elnéző, hiszen őt nem rakták ki a pártjából és annak ellenére, hogy hazugságspirálba keveredett a nem létező diplomáját illetően, a hegyvidéki baloldal jelöltje maradhat.

Nemrég Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, aki jelenleg a XII. kerület országgyűlési képviselője, azt firtatta, hogy a Bangóné-ügy után Hajnal Miklós jelölt maradhat-e a XII. kerületben.

A baloldal válasza erre az, hogy igen, aki pedig kritizálni merészeli a nyilvánvaló kettős mércét, az könnyen úgy járhat, mint Hajdu Mária.