Háromszor akadályozta meg a magyar posta, hogy a kiskunmajsai informatikus megkapja a kábítószerét

ecstasy drog Nem telhet el buli egy kis kábítószer nélkül - avagy így bulizik a Z generáció
Vágólapra másolva!
Egy kiskunmajsai informatikus egy holland webshoptól rendelt kábítószert, azt kriptovalutával fizette ki. A drogot azonban nem kapta meg, mert a postának gyanús lett a szállítmány. A férfi ekkor újbóli rendeléseket adott le, amit a holland cég el is küldött, de a posta azokat is lefoglalta.
Vágólapra másolva!

Egy kiskunmajsai informatikus 2020 végén egy hollandiai illegális webshopból saját fogyasztásra drogot rendelt. A vádlott a kábítószert kriptovalutával fizette ki és a „csomag" címzettjeként a saját nevét, valamint a munkahelyének a címét adta meg - írta az esetről a kiskunhalasi ügyészség.

A drog 2021. január végén meg is érkezett a magyar posta központjába, ahol azonban

a 10 darab dinoszauruszt ábrázoló tabletta gyanússá vált és lefoglalták.

A „csomagot" hiába váró vádlott ezután panaszt tett a hollandiai webshopnál, akik a megrendelt kábítószert ismételten elküldték a címére.

A posta azonban az újabb, port tartalmazó szállítmányt is lefoglalta.

A vádlott ezután további panaszokat küldött a webshopnak és újabb drogrendelést adott fel, a kereskedő pedig további, drogot tartalmazó „csomagokat" küldött a vádlottnak, ekkor már a lakcímére.

A posta azonban ezeket is lefoglalta, a drog egyik esetben sem érkezett meg a megrendelőhöz.

Nem kapta meg a rendelt drogot a kiskunmajsai informatikus (képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

A vádlott által rendelt és Magyarországra, a posta központjába érkezett tabletták és por MDMA-t, illetve amfetamint tartalmaztak. A drogok hatóanyag tartalma jelentős mennyiségű volt.