Óbuda féláron adta el a kultikus Bivalyos csárdát, az új tulajdonos máris ledózeroltatta

bivalyos csárda
Vágólapra másolva!
Ledózerolták a Bivalyos csárdát, az ingatlan eladásáról Kiss László, Óbuda DK-s polgármestere döntött, a telekre és az épületre egyetlen pályázó volt, aki jóval a piaci ár alatt jutott hozzá a legendás étteremhez.
Vágólapra másolva!

A Római part közelében 5 éve üresen álló kultikus csárdát az új tulajdonosa már le is bontatta, a Metropol értesülései szerint többlakásos társasház épül majd a történelmi étterem helyén.

A Bivalyos csárda elismert és nagy múltú vendéglátóhely volt Csillaghegyen.

Így nézett ki régen a kultikus vendéglő Forrás: Facebook/Csillaghegy régi fotókon

Korábban a Dunán keresztül itt hajtották át a bivalyokat, ezért is lett Bivalyos csárda a neve, ahol megpihentek a hajtók.

Az épület évek óta üresen állt, de senkinek sem érte meg kivenni, a magas bérleti díj és az ingatlan rozoga állapota miatt.

A felújítás tervben volt, de a választások után az új DK-s polgármester egyedi döntéssel megszabadult az ingatlantól, amit mindössze 180 millió forintért vett meg az új tulajdonos.

A Metropol által megkérdezett ingatlanszakértő szerint ez jóval a piaci ár alatt van, nagyjából féláron került értékesítésre az étterem és a hozzá tartozó telek.

A 2448 négyzetméteres területet, amely a Bivaly utcában állt, szerény 180 millió forintért értékesítették, miközben ezen a környéken a telekárak ennél jóval magasabbak.

Már csak a törmelék maradt a Bivalyos csárdából Forrás: Metropol/MK

Az ingatlant 73 530 forintos négyzetméterárért adták el, míg az átlagár 100 ezer forint felett van Csillaghegyen és a Római parton.

Az ingatlan megvételére egyetlen pályázó jelentkezett, akinek még úgyis nagyon kedvező volt ez az ár, hogy az elbontás költségeit ő állta.