Gyakorlatilag folyamatossá váltak az elképesztő dugók Budapesten

dugó, forgalom, fennakadás, torlódás, közlekedés, budapest, hegyalja út, 2021. június 28., reggel
Hegyalja út
Vágólapra másolva!
Hétfő reggelre ismét teljesen összeomlott Budapest közlekedése. Mindennek legfőbb oka, hogy Karácsony Gergely több ponton indított meg munkálatokat a városban, miközben mindenki jól tudja, hogy ezzel csak a káosz növekszik. A fővárosban mindenki egyre elégedetlenebb.
Vágólapra másolva!

Lassan már megszokottá válik az idegtépő, forgalmi dugókkal teli, lépésben haladó autózás Budapesten, még olyankor is, amikor már tart a nyári vakáció az iskolákban. Ennek legfőbb oka, hogy a Karácsony-féle városvezetés egy időben indított el több helyen munkálatokat. Ezt egyébként semmi nem indokolta, mivel ezeket a beruházásokat (Lánchíd, pesti alsó rakpart felújítása) már 2019 őszén el lehetett volna indítani, de azóta semmit nem csinált a baloldali városvezetés a milliós pozíciók szétosztásán kívül.

Hegyalja út Fotó: Polyák Attila - Origo

Karácsony Gergely főpolgármester már a megválasztása előtti hónapokban arról beszélt, hogy ki akarja szorítani az autósokat Budapestről. Terve 2020 áprilisában öltött formát, és a járvány miatt kapott veszélyhelyzeti felhatalmazásával el is kezdte azt megvalósítani.

2021 nyarától lett igazán tragikus az autósok helyzete, ekkor a forgalmirend-változások mellett több, komoly felújítási munkálat vette kezdetét, amitől iszonyú lett a káosz.

Katasztrófa! Istentelen rossz! Át kellett volna gondolni! Egy elmebeteg, aki három sávból egyet hagy meg az autósoknak – reagáltak a Hír TV által megszólított autósok a fővárosi dugó közepén araszolva.

Thököly út Forrás: Origo

A Lánchíd és környéke legalább másfél évig lesz lezárva, mert a felújítás korábbi halasztása miatt az elmúlt időszakban a híd annyira rossz állapotba került, hogy életveszélyessé vált, a felújítás költsége pedig jelentősen megdrágult.

Hegyalja út Fotó: Polyák Attila - Origo

A főváros baloldali vezetése emellett egyszerre és szervezetlenül indított el több, közlekedési csomópontot érintő projektet, így egy ideje hatalmas dugók és rettenetes káosz jellemzi a budapesti közlekedést, ami a következő másfél évben várhatóan még rosszabb lesz.

Június 7-étől vette kezdetét a tényleges, hónapokig tartó építkezés az id. Antall József rakparton. Ezzel párhuzamosan a Lánchíd elkerülő tengelyének kinézett Hegyalja út – Erzsébet híd – Rákóczi út útvonalon is elkezdték törni az aszfaltot július elején a Blaha Lujza tér átalakítása miatt. Itt egy forgalmi sávot végig használhatnak az autósok, nem lesz teljes lezárás, de így is nagy dugó várható.

Üllői út Fotó: Polyák Attila - Origo

Pökhendi választ adott Karácsony

– ezt üzente Karácsony Gergely azoknak, akik szóvá tették, hogy a lezárások miatt csak araszolgatni lehet a budapesti utakon. A főpolgármestert azonban egyáltalán nem érdekli a budapestiek tiltakozása.

– reagált korábban a dugókra Fürjes Balázs a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Üllői út Fotó: Polyák Attila - Origo

Nagy az elégedetlenség

A Századvég kutatása szerint a budapesti válaszadók több mint kétharmada (68 százaléka) elégedetlen a miniszterelnöki ambíciókat dédelgető Karácsony Gergely munkájával a forgalmi dugók elleni küzdelem tekintetében, míg a 26 százalékuk pozitívan értékeli a főpolgármester teljesítményét ezen a területen.

A megkérdezettek több mint fele (56 százaléka) nem ért egyet azzal, hogy a Fővárosi Önkormányzat baloldali vezetése nagy forgalmú utakon, a gépkocsival közlekedők rovására kerékpárutakat alakított ki.

Ezen felül a budapesti válaszadók 61 százaléka kifogásolja, hogy a Lánchíd budai hídfőjénél, a Clark Ádám téri körforgalom virágágyását leaszfaltozták, és helyette kerékpárutat létesítettek.