Szijjártó Péter: Magyarország gyorssegélyt küld a Fülöp-szigetekre

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. november 25. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az EY (Ernst & Young) beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. november 25-én. A multinacionális könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalat globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten, ahova 2024 végéig ötszáz munkavállaló felvételét tervezik. Ezzel összefüggésben a cég képzési programot hajt végre 767 millió forint értékben, amelyet az állam 384 millió forinttal támogat. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Magyarország húszmillió forint gyorssegélyt küld a Fülöp-szigeteki tájfun miatt bajba került embereknek - tudatta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a bejegyzésben emlékeztetett: az elmúlt napokban súlyos természeti katasztrófa érte a Fülöp-szigeteket.

Tájfun söpört végig az országon, sokan meghaltak, "a brutális pusztítás" tízezreket tett hajléktalanná, és

a katasztrófa sújtotta településeken nincs áramszolgáltatás, nem működik az infrastruktúra sem.

Alig pár nappal karácsony előtt emberek százezrei szembesülnek rettenetes nehézségekkel - hangsúlyozta a tárcavezető.

Hozzátette:

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint Magyarország ötmillió forintot biztosít a Fülöp-szigeteki Karitásznak arra, hogy a nehéz helyzetbe került családoknak élelmiszercsomagokat állítsanak össze, és 15 millió forintot küld a katolikus érsekségnek Cebu szigetére, hogy helyre tudják állítani megrongálódott templomaikat.