A momentumos Hajnal Miklós már nem csak közgazdásznak, hanem országgyűlési képviselőnek is hazudja magát

fake news, álhírek, illusztráció
Vágólapra másolva!
A baloldali Momentum Mozgalom egyik elnökségi tagja, Hajnal Miklós ezúttal országgyűlési képviselőnek képzeli saját magát – legalábbis a közösségi oldalán ezt írja. A politikus korábban azt hazudta magáról, hogy közgazdász, de nemrég kiderült, hogy ez nem igaz, mivel Hajnalnak nincs diplomája. Természetesen az országgyűlési képviselőség sem igaz. Sőt, Hajnal még a Momentum listájára sem került fel.
Vágólapra másolva!

A Mandiner vette észre, hogy Hajnal Miklós momentumos politikus Facebook-oldalán olyan álhír szerepel, miszerint ő a II.-XII. kerület országgyűlési (Budapest 3-as számú egyéni választókerülete-szerk.) képviselője lenne.

Forrás: Mandiner/Facebook

A valóság ezzel szemben az, hogy a II.-XII. kerület országgyűlési képviselője Gulyás Gergely (Fidesz) kancelláriaminiszter.

Hajnal Miklós csupán képviselőjelölt lehet Budapest 3-as számú egyéni választókerületében, a Gyurcsány-shownak köszönhetően.

A napokban számoltunk be arról, hogy

a momentumos politikus noha korábban közgazdászként (is) hivatkozott magára, nem rendelkezik semmilyen diplomával.

Hajnal ezért később elnézést kért.

Fekete-Győr András bukott pártelnök szerint persze nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezze magát...

A momentumos politikus amúgy 2020 novemberéig önkormányzati képviselő volt a XII. kerületben, de azóta nincsen semmilyen választott tisztsége.

„Magától értetődően" nem maradt pozíció nélkül Hajnal ezt követően sem, mivel

a baloldali haveroknak hála felügyelőbizottsági elnök lett a BKK-nál, amiért – a mi adónkból – havi bruttó 502 200 forintot, azaz több mint félmilliót kap mindenféle felsőfokú végzettség nélkül.