Alig lehet jegyet venni az Elk.rtuk-ra a Corvin moziban, majdnem minden vetítés telt házas lesz

Vágólapra másolva!
Mostanra bebizonyosodott, hogy a Corvin mozi szánalmas állítása, miszerint az Elk*rtuk-ra az amerikai filmek miatt nem lesznek kíváncsiak a magyar nézők - teljességgel valótlan volt. A főváros tulajdonában lévő és így Karácsony Gergely közvetlen befolyása alá tartozó Budapest Film Zrt. kénytelen volt engedni az emberek akaratának és a korábbi egy időpont helyett az elképesztő érdeklődés miatt napi háromban vetítik majd a Gyurcsány-filmet a Corvin moziban. Azonban még ez is kevésnek mondható, hiszen tisztán látszik, hogy a nézők gyakorlatilag csak az Elk*rtuk-ra kíváncsiak, majdnem minden vetítés telt házas, miközben a többi terem kong az ürességtől.
Vágólapra másolva!

Kálomista Gábor politikai krimije az Elk.rtuk október 22-én pénteken mutatkozik be a Corvin moziban. A pénteki 17 órás vetítésre egyetlen szabad hely sincs már, pedig egy átlagos munkanapról van szó. Ráadásul nem csak foglalások érkeztek a vetítésre, hanem a jegyek döntő többségét már el is adták online, vagy a pénztáraknál. Hasonló a helyzet a 18:30-as vetítésen is, ahol szintén telt ház van, két hely kivételével már az összeset értékesítették, de az a kettő is le van foglalva.

A premier napjának utolsó, 21 órás vetítésére ugyancsak nem lehet üres széket találni. Már az összes jegyet eladták négy kivételével, de azok is le vannak foglalva.

Szombaton nagyon hasonló a helyzet. A nap első vetítésére már csak az első két sorban akadnak helyek, de a 18:30-as és a 21:00-ás időpontokra minden jegy elkelt, telt ház lesz. Érdemes megjegyezni, hogy szombaton 17 órakor sokan még az ünnepségeken lesznek, de még így is majdnem minden jegyet értékesíteni tudtak.

Vasárnap ugyancsak nagyon nehéz lesz jegyet vennie azoknak, akik a Corvin moziban kívánják megnézni az elmúlt évek legjobban várt magyar filmjét. Az első vasárnapi vetítésre már csak három szabad hely van, a 18:30-as és a 21:00-ás időpontokra viszont már egyáltalán nincs üres szék.

Hétfőn is már csak a legrosszabb helyekre lehet jegyeket venni az első két sor valamelyikébe, de a 18:30-as vetítésre már egyáltalán nincs üres szék, vagyis telt ház lesz, ahogyan kedden is és szerdán is ebben az időpontban. Ezeken a napokon már csak a 18:30-as és a 21 órás vetítésekre lehet jegyet vásárolni, azonban ott is már csak a legrosszabb helyek maradtak szabadon és minden bizonnyal a nagy érdeklődés miatt azokat is meg fogják vásárolni.

Forrás: Megafilm

Ezzel szemben a Dűne című film - amelynek egy nappal korábban van a premierje - esetében az ürességtől konganak a termek. A film csütörtöki premierjére még 444 szabad hely van, a pénteki (összességében második) vetítésre pedig 443 hely közül válogathatnak az érdeklődők.

A Dűne péntek 18:15-ös vetítésére 443 szabad hely van, miközben az Elk*rtuk 15 perccel később kezdődő vetítése telt házas lesz.

Ugyanez a helyzet a Venom 2. - Vérontó esetében is. A péntek 18 órás vetítésre még 187 szabad hely van, összesen 13 foglalás történt, a Gyilkos Halloween esetében pedig 120 szék áll üresen és összesen kettő ember foglalt magának helyet.

Tisztán látszik tehát, hogy a Corvin moziban a nézők elsöprő többsége az Elk.rtuk-ra kíváncsi, a mozi többi előadása gyakorlatilag senkit nem érdekel, pedig olyan nagynevű premierek is egyidőben jelennek meg Kálomista Gábor filmjével, mint a világhírű Dűne regények filmes adaptációja, a horror klasszikus Halloween legújabb része, de még mindig vetítik a James Bondot és a Venom 2-őt is.

Forrás: Megafilm

Korábban az Origo is beszámolt róla, hogy a Corvin mozit is üzemeltető Budapest Film Karácsony Gergelyék fennhatósága alá tartozik, ezért hosszú időn keresztül próbálták ellehetetleníteni a történelmi jelentőséggel bíró, de a baloldal számára kellemetlen Elk.rtuk filmet. A fővárosi tulajdonú Budapest Film Zrt. Karácsony Gergely által kinevezett vezetője, Liszka Tamás korábban azt állította, hogy az amerikai filmek miatt nem lesz nézőközönsége az Elk.rtuknak, ezért a premier hetében a Corvin moziban csak egy délutáni vetítést engedélyeztek egyetlenegy teremben.

Végül a hatalmas érdeklődés miatt a Corvin mozi kénytelen volt engedni az emberek nyomásának, így már három időpontban vetítik a filmet, amely még mindig kevés ahhoz képest, hogy gyakorlatilag minden időpontban telt házas vetítések lesznek, míg a Venom 2. és a Dűne annak ellenére kapott négy időpontot, hogy konganak az ürességtől a termek.

(A cikkben olvasható számok és adatok a cikk írásakor érvényben lévő állapotot tükrözik.)