Elítéltek egy csaló Baranya megyei jegyzőt

ítélet bíróság illusztráció
ítélet bíróság illusztráció
Vágólapra másolva!
Jogerősen egy év három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott csalás és csalási kísérlet miatt egy baranyai nagyközség, az MTI információja szerint Beremend korábbi jegyzője, mert meg akarta szerezni egy végrendelkező örökségét.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Törvényszék keddi közleménye szerint az ítélettel lényegében helybenhagyták a Siklósi Járásbíróság márciusi határozatát. Dr. K. F.-et 2018 nyarán kereste fel egy helybéli azzal, hogy vagyonát a községre akarja hagyni. Ennek fejében azt kérte, hogy ha egészségi állapota megromlik,

az ellátását, ápolását az önkormányzat a helyi szociális otthonban biztosítsa.

Azt írták, hogy azért fordult a jegyzőhöz, mert

illusztráció Forrás: pixabay.com

Bár a helybéli felvetette, hogy célszerű lenne szándékát közjegyzői okiratba foglalni, a jegyző közölte,

hogy erre nincs szükség, mert ő is el tudja készíteni a végrendeletet.

A férfi szerkesztett egy "végrendelet" elnevezésű okiratot, amelyben azonban - a helybéli kifejezett akarata ellenére - nem az önkormányzatot,

hanem saját magát tüntette fel örökösként.

Az áldozat azt is elmondta a jegyzőnek, hogy van neki ötmillió forint megtakarítása, és azt is az önkormányzatra hagyná. A férfi azt tanácsolta neki, hogy vegye fel a pénzt a bankból, majd "járadéki szerződést" készített, úgy, hogy a megtakarítást megszerezze.

Az áldozat átadta a pénz a jegyzőnek, aki euróra váltva a saját széfjében helyezte el azt.

A jegyzőt elfogták és bíróság elé állították. A felfüggesztett börtönbüntetés mellett három évre a jegyzői foglalkozás gyakorlásától is eltiltották.