Kovács Zoltán: A vadászati világkiállítás célja a hazai tudásanyag átadása más országok számára

Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás, világkiállítás, vadászati kiállítás, vadászati, vadászat, természet, hungexpo, Budapest, rendezvény, kiállítás
Vágólapra másolva!
Ellenőrzött, szabályozott vadászat nélkül nem létezik fenntartható természetgazdálkodás - mondta Kovács Zoltán kormánybiztos az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás keretében megszervezett Nemzetközi Vadászati és Vadgazdálkodási Konferencia megnyitóján Budapesten, a Hungexpón szerdán.
Vágólapra másolva!

A világkiállításért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy a konferencia megrendezésével az a céljuk, hogy a vadgazdálkodás tartalmi megértését segítsék, a Magyarországon rendelkezésre álló szakmai tudást hozzáférhetővé tegyék más országok számára is.

- hívta fel a figyelmet a rendezvényért felelős kormánybiztos. Utalt arra is, hogy az ötnapos konferencia keretében ilyen és hasonló "feszítő kérdésekkel" foglalkoznak.


Kovács Zoltán felidézte, hogy a magyar kezdeményezésű szakmai konferenciával - a másik öt nemzetközi tanácskozás mellett - tulajdonképpen megismétlik az 1971-es vadászati kiállításon megtartott eseményt.

Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás, világkiállítás, vadászati kiállítás, vadászati, vadászat, természet, hungexpo, Budapest, rendezvény, kiállítás Fotó: Polyák Attila - Origo


Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára az eseményen elmondta, hogy a konferencia tematikája az első nap a biodiverzitást és a vadgazdálkodás kapcsolatát állítja a középpontba. Ezen a napon olyan fontos kérdésekről tanácskoznak a résztvevők, mint például a nagyragadozók szerepe az életközösségekben vagy a vadgazdálkodás természetvédelmi vonatkozásai.
A következő napok programjai közül az államtitkár kiemelte a vadgazdálkodás és a modern társadalom kapcsolatának elemzését, illetve a várható jövő felvázolását.

Budapest, 2021. szeptember 27. Edward Siarka lengyel klímaügyi és környezetvédelmi miniszterhelyettes (középen, b2) és Kovács Zoltán, az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos (középen, b4) a lengyel kiállítóhely megnyitóján a vadászati és természeti világkiállítás nemzetközi csarnokában a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 27-én. MTI/Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor

- mutatott rá.

A konferencia ötödik napján a Pilisi Parkerdőbe látogatnak a résztvevők. Itt az érdeklődők egy olyan speciális gazdálkodási helyzetbe pillanthatnak be, amikor egy nagyváros területén kell a szakembereknek a természet egyensúlyát a lehetőségekhez képest megőrizni.

- ezekkel a szavakkal zárta megnyitó beszédét Zambó Péter, aki arra kérte a résztvevőket, hogy vigyék magukkal ezt az üzenetet, a magyar vadgazdálkodás üzenetét.