Tállai András: Adóterrorra készül a baloldal

Budapest, 2020. június 3.
Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 3-án.
MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2020. június 3. Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 3-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Aki nem akar negyven százalék adót fizetni, aki nem akarja, hogy elvegyék a kedvezményét, annak egyértelmű lesz a helyzet a 2022-es választás alkalmával - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjúban, amelyet az MTI szemlézett.
Vágólapra másolva!

Tállai András emlékeztetett rá:

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az államtitkár ebből arra következtet, hogy

hatalomra kerülve brutális megszorításokra készül a baloldal, és valóságos adóterrort alkalmazna egyes társadalmi és gazdasági csoportok ellen

- olvasható a napilap pénteki számában.

Azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke egy parlamenti felszólalásban a kormány adócsökkentéseit kritizálta, Tállai András azt mondta:

De tegyünk egy próbát! Esetleg a 25 évnél fiatalabbak személyijövedelemadó-mentessége volna szerinte hihetetlen? Ez az intézkedés 140 milliárd forintot hagy évente több mint negyedmillió fiatalnál. A szociális hozzájárulási adó újabb csökkentését tartja észszerűtlennek? Ezzel az állam arra ad pénzt a munkáltatóknak, hogy jövőre is legyen miből bért emelniük. Netán a tervbe vett szja-visszatérítésről mondja Gyurcsány, hogy elvetemült? A lépés másfél millió embernek adna vissza összességében majdnem hatszázmilliárd forintot.

- fogalmazott az államtitkár.

Tállai András elmondta:

arra utalnak Gyurcsány Ferenc szavai, hogy újabb megszorításra készülnek. Kőkemény adóemelések lesznek, ha a baloldal hatalomra kerül.

Szerinte az utóbbi években kiderült, hogy a baloldal nem gazdaságpolitikai eszközként tekint a közteherviselésre. A mostani Fidesz-KDNP-kormány azért csökkenti a különböző adókat, hogy lehetőséget teremtsen. Lehetőséget a nagyobb keresetre, a munkahelyteremtésre, a beruházásokra, vagyis arra, hogy mindenki elérhesse a jólétet, de legalábbis a jobb létet.

A Pénzügyminisztérium államtitkára kifejtette:

Hogy megfélemlítse, ilyenformán is terrorban tartsa azokat, akiket valamiért nem kedvel. Nem a gazdaság és a társadalmi hatások számítanak, náluk nem a gazdaságpolitikai szempont az első.

- hangsúlyozta.

Elmondása alapján

Amikor legutóbb

Gyurcsányék voltak hatalmon, a felső kulcs negyven százalék körüli elvonást jelentett.

Ennek akkor az lett a vége, hogy

- mondta Tállai András.

Másik példaként hozta fel, hogy azt mondják, fizessenek nagyobb adót a közepes és a nagyobb cégek. Korábban, a Gyurcsány-kormány idején is volt ilyen.

- közölte.

Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely brutális megszorításokra készülnek. Forrás: Origo

Azzal kapcsolatban, hogy nemrégiben Karácsony Gergely Tiborcz-adót és Mészáros-adót is emlegetett, Tállai András úgy válaszolt:

- fejtette ki.

A Magyar Nemzetnek Tállai Andrással készített interjúja itt olvasható el teljes egészében.