Néhány vonat már jár Sátoraljaújhelynél, még tart a mentés

vonatbaleset sátoraljaújhelynél
A vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábele, az átjáró és a pálya is megrongálódott. A vonaton három utas és három szolgálatot teljesítő vasutas tartózkodott. A mozdonyvezető súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, kórházba szállították. A kamion sofőrje is súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!
Tart a műszaki mentés, de korlátozottan már közlekedhetnek a vonatok Sátoraljaújhelynél, ahol egy kamionnal ütközött össze és kettészakadt egy személyvonat hétfő este - tájékoztatta a Mávinform kedd délelőtt az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Közleményükben felidézték:

A vonat kettészakadt, az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábele, az átjáró és a pálya is megrongálódott.

Kedden a helyszínen Biber Anett, a MÁV-Volán-csoport szóvivője a baleset történéseit felidézve azt mondta:

a mozdonyvezető minden tekintetben az előírtaknak megfelelően járt el, ezen a pályaszakaszon az előírt sebesség óránként 80 kilométer, ennél azoban a szerelvény kevesebbel haladt.

Kisiklott vonat és összeroncsolódott kamion Sátoraljaújhelyen 2021. június 1-jén Forrás: MTI/Vajda János

- tette hozzá Biber Anett, aki szerint a baleset utáni helyreállítás akár több napot is igénybe vehet.

A baleseti helyszínelést kedd hajnalra befejezték

A műszaki mentés még tart, de

a felsővezeték áramellátását Sárospatakig visszakapcsolták, így Szerencs és Sárospatak között korlátozottan már haladhatnak a vonatok.

Tájékoztatásuk szerint a Szerencs-Sátoraljaújhely közötti személyvonatok jelenleg nem közlekednek. A Zemplén InterCity vonatok szerelvényei Budapest-Miskolc-Szerencs között közlekednek. A Zemplén InterCity vonatokhoz csatlakozva, azok menetrendjében Szerencs és Sárospatak között kétóránként ingavonat közlekedik, amely minden állomáson és megállóhelyen megáll.

A vonaton három utas és három szolgálatot teljesítő vasutas tartózkodott Forrás: MTI/Vajda János

Sárospatak és Sátoraljaújhely között pótlóbuszok közlekednek a Zemplén InterCity vonatok menetrendjében.

A hosszabb közúti menetidők és az átszállások miatt a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon 15-20 perccel is növekedhet az eljutási idő.