Vaszily Miklós a Magyar Golf Szövetség új elnöke

2016. 08. 02., Budapest, Főváros, Kiosk, MTVA, Olimpia, Sajtótájékoztató, Samsung, Szurkolói központ, Vodafone 2016. 08. 02. Budapest Főváros Kiosk MTVA Olimpia Sajtótájékoztató Samsung Szurkolói központ Vaszily Miklós az MTVA megbízott  vezérigazgatója
Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!
A Magyar Golf Szövetség mai közgyűlése Vaszily Miklóst választotta elnöknek. Munkáját segíti az újraválasztott főtitkár, Makszin Áron is - olvasható a szövetség oldalán. A caddie.hu nevű szakportál úgy fogalmaz, ezzel rendszerváltás történt a magyar golfvilágban. Az elnök mellett új elnökségi tagokat és az Ellenőrző Testület új tisztségviselőit is megválasztották.
Vágólapra másolva!

A szakportál azt írja, a TV2 elnöke, az Indamédia csoport tulajdonosa vetélytárs nélkül indult az elnöki pozícióért, Dr. Szivek Norbert ugyanis nem akart elnök maradni. A beszámoló szerint fél óra alatt, egyhangúlag választották meg Vaszily Miklóst, aki két éve az elnökség tagja. Beszédében azt mondta, négy éves elnöksége alatt szilárd alapot szeretne adni a sportágnak.

Szeretné, ha elfogadottabb és népszerűbb lenne a golf a társadalomban, emellett a szakmai és gazdasági hátterét is megerősítené.

Vaszily Miklós Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Makszin Áron főtitkár arról beszélt, hogy bár a válogatott golfozók nem tudtak külföldön versenyeken indulni, és a nyári táborokat sem tartották meg a koronavírus-járvány miatt, a szövetség tavalyi szakmai tervei teljesültek. Elmondta, hogy a korlátozások feloldásával újratervezték a versenynaptárt, és amikor lehetett, az összes szövetségi versenyt megrendezték.

Emellett arról is beszélt, hogy nőtt a golfozók tábora, egyre többen kapnak pályaengedélyt.

Idén a junior korosztályra koncentrálnak, emellett, ahogy a szövetség honlapján írják, továbbra is támogatják majd a különböző műhelyeket. Jonathan Mannie PGA-edző szerződtetésétől pedig azt várják,

hogy eredményesebbek lesznek a válogatott magyar golfozók.

Az MGSZ elnökségi tagjai között olyan nagy nevek vannak, mint Andrási Miklós, a Deloitte Zrt. igazgatója, Dr. Bábos Réka, az Old Lake Golf Club klubigazgatója, Dietrich Tamás, a Magyar Senior Golfozók Társaságának elnöke, Dr. Schaller-Baross Ernő, Európai Uniós képviselő és Závodszky Zoltán, a Show & Game Productions tulajdonosa, mától pedig Takácsné Papp Erzsébet, a Birdland Golf Club klubigazgatója és a négyszeres golfbajnok Rózsa Dávid, a Pannonia Golf & Country Club klubigazgatója is ott ülhet a szövetség elnökségi ülésein.

Az Ellenőrző Testület elnöke dr. Flesch Tamás, a Continental Group tulajdonosa, a Szálloda Szövetség elnöke lett.

A felügyelő bizottságba pedig bekerült Dr. Egyedné Dr. Páricsi Orsolya, a Máriavölgy Zrt. igazgatóságának elnöke és Hideg János, a Re-Tan-Tax Kft. ügyvezetője is.