A trágár beszédével ismertté vált Nagy Blankát kitették a Momentum ifjúsági szervezetéből

Budapest, 2019. január 19. Nagy Blanka diák beszédet mond a munka törvénykönyvének az önkéntes túlmunkaidő bővítéséről szóló módosítása elleni tüntetésen a fővárosi Várkert Bazár előtt 2019. január 19-én. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Nagy Blanka még 2018 végén gimnazistaként szerzett sajátos országos ismertséget azzal, hogy trágár stílusban becsmérelte Áder János köztársasági elnököt, majd hasonló stílusban üzent a fideszes képviselőknek is. A baloldali médiumok ünnepelték, Kálmán Olga egészen kiskunfélegyházáig rohant, hogy internetes oldala számára interjút készíthessen vele. Később az MSZP, majd a DK is kampányolt vele. Aztán a Momentumhoz sodródott, ők akkor még a fiatalok példaképeként emlegették a lányt, azóta viszont már ifjúsági szervezetükben sem látják szívesen.
Vágólapra másolva!

Nagy Blanka és a Momentum viszonya akkor kezdett el látványosan megromlani, amikor kiderült, hogy nem őt jelöli a párt a majdani országgyűlési választásokon, majd tavaly november végén vélhetően emiatt ki is lépett a pártból, de még tagja maradt a Momentum ifjúsági szervezetének, a TIZENX-nek.

Nemrég viszont Nagy Blanka közösségi oldalán számolt be arról, hogy nem szavazta meg az elnökség, hogy újra tag legyen, vagyis már a TIZENX sem látja őt szívesen sorai között. Az - azóta törölt - bejegyzésben többek között arról is ír, hogy miért lépett ki korábban a Momentumból, állítása szerint atrocitások érték őt a párton belül, ráadásul akkorák, amelyeket nem is lehet orvosolni.

Nagy Blanka Forrás: MTI/Mónus Márton

Nagy Blanka azt írja, hogy azért maradt a TIZENX-ben, mert saját magát akarta fejleszteni, viszont most annak ellenére nem szavazták meg a tagságát, hogy ő volt a gyulai alapszervezeti vezetője. A lány viszont azt nem írta le, hogy pontosan mi állt mindennek a hátterében "a botrányok elkerülése végett".

E-mailben ugyan értesítették őt a döntésről, de az spambe érkezett meg.

Amikor kiléptem a Momentumból értesüléseim szerint és több megerősített forrásból tudtam meg, hogy etikai eljárást akarnak indítani ellenem. Az indok ismeretlen volt. Arra hivatkoztak, hogy kiléptem a Momentumból - írta Nagy Blanka.

Szerinte mindez nem indokolja az ifjúsági szervezet döntését és állítja, nem követett el szabálysértést.

- zárta szombat délutáni bejegyzését, amit

azóta eltávolított az üzenőfaláról.

Azt egyenlőre nem lehet tudni, hogy maga törölte a bejegyzést, vagy csak elrejtette és hogy mindezt saját elhatározásra vagy a Momentum politikai nyomásgyakorlása miatt tette.