Pálinkát, és más értékes tárgyakat lopott több házból egy dorogi férfi

Vágólapra másolva!
Elítélte a bíróság azt hajléktalan dorogi férfit, aki több családi házba betörve pálinkát, és más értékes tárgyakat lopott el. Az alkoholt megitta, a többi zsákmányt eladta.
Vágólapra másolva!

A férfi májusban, fényes nappal egy dorogi családi ház udvarán lévő tárolóhelyiség ajtajának betörte az üvegét, majd ott benyúlva ellopott 5 liter házi vegyes pálinkát, 2 alumínium ereszcsatornát, 5 alumínium lábast és 8 csatornarögzítőt.

A pálinkát 2 nap alatt megitta, az alumínium lábasokat pedig eladta.

Később, május 24 és 25 között visszament és tartályt, szita fazekat, saválló csövet, golyós csapot és meggymagozó gépet lopott. Ezeket elrejtette egy közeli bokros részen, kivéve a meggymagozót és a tartályt, amiket eladott.

Később vissza akart menni a többi tárgyért is, de a házigazda bejelentette a lopást, a rendőrök pedig a ház közelében elfogták. A lopásokkal összesen 140 500 forintos kárt okozott.

Június 12-én egy másik dorogi házba tört be a kerítésen átugorva, a konyhában, a falból ki akarta tépni a csaptelepet, de a szomszédból zajt hallott amitől megijedt, ezért elmenekült.

Másnap megint visszament a házhoz, a mosdó faláról letépte az 5 literes bojlert és eltette a táskájába.

Egy harmadik ház udvarán felborított és elkezdett szétszedni egy kukoricafőző gépet, hogy azt később darabokban ellopja. A házigazda és a felesége azonban pont ekkor ért haza, ezért elmenekült.

A férfi többszörös visszaeső, legutóbb tavaly februárban szabadult a börtönből, akkor is lopásért ítélték el.

Az ügyben a bíróság ma tartott előkészítő ülést, ahol a férfit 4 év fegyházbüntetésre ítélték. Feltételesen sem helyezhető szabadlábra.

A tolvaj és a védője az ítélet ellen fellebbezett, így az nem jogerős.