A Magyar Posta ezt mondja a vakcinaregisztrációs levelek kézbesítéséről

koronavírus, COVID-19, vakcina, injekció, illusztráció
Themed picture, symbolic photo: Corona vaccine. Disposable syringe with vaccine for injection with a cannula. with high pressure is being researched worldwide on the development of a vaccine versus the coronavirus | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Minden 60. életévét betöltött nyugdíjas számára december 11-e péntektől kézbesítik a postások a Nemzeti Népegészségügyi Központ levelét, Müller Cecília tisztifőorvos aláírásával. A borítékban a tájékoztató mellett egy regisztrációs lap és egy válaszboríték található, amelynek kitöltésével és visszaküldésével a nyugdíjasok ilyen módon is tudnak regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra. A válaszboríték visszaküldése díjmentes.
Vágólapra másolva!

A Magyar Posta a következő két hétben kézbesíti a vakcinaregisztrációs leveleket, több mint 2 millió jogosultnak. A kézbesítés december 11-én, pénteken, a főváros egyes belső kerületeiben kezdődik el, majd szombattól a főváros többi kerületében élők kapják meg a leveleket. Ezt követően országszerte a többi megyében ütemezetten folytatódik a kézbesítés.

Illusztráció Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

A Magyar Posta kézbesítési ütemterve szerint

a leveleket várhatóan év végéig minden érintett megkapja.

Az országos tisztifőorvos levele közönséges levél, ezért azt a postaládába kézbesítik a postások. A borítékban egy tájékoztató levél, egy regisztrációs lap, valamint egy válaszboríték található. A kitöltött regisztrációs lap a válaszborítékba helyezve díjmentesen feladható a postákon vagy levélszekrénybe helyezhető.

A koronavírus elleni tömeges védőoltás várhatóan 2021-ben kezdődhet,

miután megérkezik a megfelelő és hatóságok által engedélyezett külföldi vakcina. A védőoltás önkéntes és ingyenes lesz, a regisztráció nem jelent kötelezettséget a védőoltás beadására, ez a védőoltás iránti igényfelmérést szolgálja.