Vágólapra másolva!
Miután a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) elismerte, hogy valóban létezett náluk egy titkos szoba, amelyben helyet kapott egy szív alakú ágy, és az azzal egy légtérben lévő sarokkád, az Akadémiai Dolgozók Fóruma közleményben tiltakozott. A januárban alakult, kormánypártisággal nehezen vádolható szervezet értetlenül áll a „rekreációs szoba ügye” előtt, amit elfogadhatatlan tart.
Vágólapra másolva!

„Az Akadémiai Dolgozók Fóruma értetlenül áll az MTA SZTAKI-ban létesített rekreációs szoba ügye előtt” írta a balliberális szervezet szombati közleményében, miután az MTA SZTAKI elismerte, hogy valóban létezett náluk olyan szoba, ahol helyet kapott egy szív alakú ágy, és az azzal egy légtérben lévő sarokkád. Az Akadémiai Dolgozók Fóruma álláspontja szerint elfogadhatatlan az öncélú pénzköltés, és az eset rávilágít arra, hogy

szükség van az MTA kutatóhálózatának megújítására és az intézményrendszer demokratizálásra.

Közleményükben kiemelték, hogy többek között ez az egyik legfőbb céljuk.

Mint ismert, pénteken a Ripost írta meg, hogy „alkalmi együttlétekre szolgáló kéjbarlangot építettek a MTA egyik kutatóintézetében”. A portál egy rövid, pár másodperces videóban mutatta meg, hogy az Akadémia tulajdonában álló, a XI. kerületi Lágymányosi utcában található épületben van/volt egy olyan szoba, ahol a szív alakú ágy mellett egy masszázskádat is elhelyeztek. A Ripost informátora szerint a helyiség kizárólagosan alkalmi szexuális együttlétekre szolgált, és az akadémiai kutatóintézet munkatársainak tartották fenn. A balliberális média azonnal hitetlenkedni és gúnyolódni kezdett, azzal mentegetve az MTA-t, hogy a Ripost által közzétett videó nem bizonyít semmit. Csakhogy ezután érkezett a hidegzuhany, az MTA SZTAKI elismerte, hogy létezett az MTA SZTAKI egyik épületében a szív alakú ágy meg a masszázskád.