Kálmán Olga kedvenc vendégét, egy bukott KDNP-st indít az ellenzék Újpesten

Szalma Botond, KDNP
Szalma Botond
Vágólapra másolva!
Szalma Botondot, a KDNP-ből eltávolított, egykori MAHART-vezért indítja az ellenzék Újpesten. Korábban mindig az MSZP állított polgármesterjelöltet a kerületben, de a szocik kezéből teljesen kicsúszott a kerület, és tavaly a DK-nak, míg idén egy bukott jobboldalinak kénytelenek engedni. Szalma maga vallotta be, hogy ő egy igazi offshore-lovag, persze így is állandó vendége volt Kálmán Olgának, Simicska Lajos propagandatévéjében.
Vágólapra másolva!

A nyíltan antiszemita Jobbiktól egészen a DK-ig felsorakozott a teljes ellenzék a bukott jobboldali, Szalma Botond mellett Újpesten. Az Index szerint úgy tűnik, hogy a KDNP-ből korábban eltávolított politikus mögött jött össze a szivárványkoalíció. Szalma egyébként 2014-ben is elindult az önkormányzati választáson, de

akkor csupán 2,29 százalékot kapott. Jól látszik, hogy semmilyen társadalmi támogatottsága nincsen Szalmának.

Újpesten mindig az MSZP állított közös baloldali polgármesterjelöltet, de a szocik kezéből teljesen kicsúszott a kerület, és tavaly a DK-nak, míg idén egy bukott jobboldalinak kellett engednie a mára teljesen jelentéktelenné váló szocialista pártnak.

Szalma korábban a magyar tengeri és folyami hajózási vállalat, a MAHART vezérigazgatója volt, de miután a cég megszabadult a flotta utolsó darabjaitól is, magánvállalkozó lett.

Szalma Botond, egy bukott jobboldali offshore-lovag mögé sorakozott fel az újpesti szivárványkoalíció Forrás: MTI/Kovács Tamás

Egy igazi offshore-lovag

A bukott jobboldali, volt KDNP-s budapesti elnök hivatalos offshore-ozónak tekinthető. MAHART-vezérként a Magyar Rádió Vasárnapi Újságjának adott interjújában

maga mondta el, hogy a vállalatot offshore-cégek segítségével szabadították meg hajóitól, és ebben a gyakorlatban maga is részt vett.

„A hajókat vagy offshore, vagy külföldi cégen keresztül adták el, mert nekünk máltai, ciprusi cégünk is van, és van Jersey-szigeteki, tehát Csatorna-szigeteki cégünk, ez a pénzügyminiszter szempontjából borzasztó lépés volt, hiszen adót spórolt meg a cégnek. A cég szempontjából nyereség volt" – mondta a vállalati vagyon kiárusításának hátterét 2001-ben.

Az offshore-céges gazdálkodás receptjét a mai napig alkalmazza. Szalma és testvére ugyanis résztulajdonos a szintén folyami hajózással foglalkozó 1,2 milliárdos éves forgalmú Fulvius Kft.-ben, amelynek Washington DC-ben bejegyezett LLC-t is tulajdonol.

Szalma egyébként rendszeres vendége volt Simicska Lajos propagandatévéjének is, ahol nagyon jókat heherészett Kálmán Olgával is.