Soros emberét kérdeztük az MSZP és az antiszemita Jobbik együttműködéséről

Sargentini jelentés, Orbán ellen felszólalók
Frans Timmermans- Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége
Vágólapra másolva!
Magyarországon folytatja kampányát az európai bevándorláspártiak listavezetője, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, aki részt vesz az MSZP hétvégi kongresszusán. Soros György legfőbb szövetségese annak a pártnak a rendezvényére megy el, amelyik összefogásra készül a nyíltan antiszemita Jobbikkal. Az Európai Bizottság elnökének kérdéseket tettünk fel azzal kapcsolatban, hogy mit gondol arról, hogy a készülő szövetséget Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus vezetője is nyíltan elutasította.
Vágólapra másolva!

Budapesten kampányol a migráció mellett a bevándorláspárti Soros György embere, Frans Timmermans. A politikus az MSZP kongresszusán vesz részt. Ez pedig már csak azért is furcsa, mert a szocialisták az utóbbi időben megkezdték a gyors közeledést a nyíltan antiszemita Jobbikhoz.

Frans Timmermans egy olyan alakulat kongresszusára érkezik, amely együttműködésre készül a nyíltan antiszemita Jobbikkal Forrás: Hirado.hu

Nyíltan antiszemita párttal működne együtt az MSZP

Az utóbbi fejleménnyel kapcsolatban Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus vezetője azt nyilatkozta: Alig pár éve

A párt tagjai és vezetői azóta is vergődnek gyűlöletkeltő nyilatkozataik és tetteik mocsarában. Egy ideje a Jobbik ugyan megpróbálja átcímkézni magát, ám gyakorlatilag alig tett valamit azért, hogy elhatárolja magát antiszemita gyökereitől, vagy hogy gátat vessen a párt helyi szervezeteiben folyó antiszemitizmusnak és rasszizmusnak.

Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke óva intett a Jobbikkal való együttműködéstől Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Zsidó Világkongresszus elnöke szerint a Jobbiknak sokkal hihetőbben kell példáznia, hogy ellenzi az antiszemitizmust és a rasszizmust, és tettekkel bizonyítania, hogy nem jelent fenyegetést a Magyarországon élő zsidó közösség biztonságára, jólétére, sem más kisebbségére. Lauder szerint, amíg ez nem történik meg,

Ezt kérdezzük a biztostól

Mivel Timmermans az MSZP rendezvényén vesz részt, ezért elküldtük neki kérdéseinket azzal kapcsolatban, hogy

mit gondol a szocialisták és a Jobbik közeledéséről.

Válasz egyelőre nem érkezett.

Azért is pikáns, hogy Timmermans egy olyan párt kongresszusán szónokol majd, amelyik együttműködésre törekszik a nyíltan antiszemita Jobbikkal, mert a Die Zeit német hetilapnak adott 2017-es interjúban Timmermans egyetértett a kérdező riporterrel: ő is antiszemita felhangúnak értette, és „felháborította", amikor Orbán Viktor kormányfő „amerikai pénzügyi spekulánsként" utalt Sorosra.

Timmermans egyébként közösségi oldalán is meghirdette már, hogy a hétvégén Budapesten lesz, majd pedig Portóba utazik.

Mint arról korábban beszámoltunk, a globalista, baloldali uniós törekvések munkavállalókra vonatkozó kérdései is terítékre kerülnek azon a pénteki munkavacsorán, amelyen Soros György leghűbb európai szövetségese, Frans Timmermans európai baloldali csúcsjelölt egyeztetne a magyar szakszervezetekkel Budapesten. Ide tartoznak azok a bérezési, munkajogi kérdések, amelyeknél a tagállami önrendelkezést szűkítené Brüsszel.