Itt a bizonyíték: Gyurcsány irányítja a teljes ellenzéket

Niedermüller Péter, Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2016. február 13. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b) és Niedermüller Péter, a DK alelnöke, EP-képviselő kezet fog a párt kongresszusán a Syma rendezvényközpontban 2016. február 13-án. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Majd írok kib.szott jó könyveket a modern baloldalról - rémisztgetett mindenkit Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédben, és úgy tűnik, elérkezett az idő, hogy beváltsa fenyegetését. Igaz, könyvet már nem, csak egy tízoldalas dolgozatot sikerült összehozni, ebből azonban kiderült, hogy továbbra is a bukott miniszterelnök irányítja az ellenzéket, a kormányellenes pártok kivétel nélkül hozzá igazítják stratégiáikat. Korábban lehetetlennek tűnt: 2019-ben is a bukott miniszterelnök diktálja a tempót az ellenzéknél. A programszerűségből amúgy csak az derül ki, amit eddig is tudtunk Gyurcsányról. Úgy érzi, neki mindent szabad, rá nem vonatkoznak a törvények, a sajtó feladata pedig az, hogy harcoljon azért, hogy ő újra "hazudhasson reggel, éjjel, meg este".
Vágólapra másolva!

"Az ellenzék súlypontja továbbra is Gyurcsány Ferencen belül van" - ezekkel a szavakkal értékelte az ellenzék helyzetét Puzsér Róbert, az LMP főpolgármester-jelöltje egy ellenzéki fórumon kedd este. Két nappal később a bukott kormányfő megmutatta, ebben nem tévedett a humorista.

2019-ben is Gyurcsány irányítja az ellenzéket

Szerdán még független intézményeket rágalmazott, csütörtökön már tízoldalas programot hirdetett az ellenzéknek a szemmel láthatóan turbó sebességre kapcsolt egykori kormányfő. Értekezésében többek között a hazai ellenzék sikertelenségére kereste a választ, aminek okait hosszasan sorolta. Az egyik legfőbb ok, persze, ő maga, de ezt valamiért kifelejtette.

Gyurcsány mondandójának lényege amúgy sem a helyzetértékelésben, hanem sokkal inkább a vizionált kiutakban van.

"Természetes, hogy az ellenzék, ha kell, átlép a hatalom önkényes szabályain is" - ismerte be, hogy nem akarja betartani a törvényeket.

A miniszterelnöksége alatt a Kossuth térre önkényesen kordonokat állító, a békés tüntetőket rendőrökkel szétverető Gyurcsány ma már azt gondolja, neki szabad erőszakosan is tüntetni.

"A lázadás akkor lehet eredményes, ha az kiterjedt, tömeges és tartós" - fűzte hozzá Gyurcsány, akinek kormányzása alatt kiterjedt, tömeges, és tartós megmozdulások voltak. Volt még egy érdekes eleme a dolgozatnak: lebuktatta az ellenzéki propagandamédiát, azt kérte, hogy minden eddiginél jobban álljanak bele a harcba.

Vagyis, hogy újságírás helyett politizáljanak, még erősebben, mint eddig.

Programjával

végleg bebizonyosodott, hogy az ellenzéket továbbra is Gyurcsány Ferenc irányítja, ő határozza meg az irányvonalakat, hozzá igazodik mindenki, Karácsonytól Sneiderig.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és Niedermüller Péter, a DK alelnöke, EP-képviselő kezet fog a párt kongresszusán a Syma rendezvényközpontban 2016. február 13-án Forrás: MTI/Marjai János

A Jobbik beállt már a sorba

A tavaly év végi tüntetések megmutatták, hogy a korábban ősellenségnek számító Jobbik is Gyurcsány Ferenc politikájához igazodik. A párezres tömegben rendszerint együtt lengtek a vörös, a DK-s, a szocialista és a jobbikos zászlók, a különböző pártok pedig már az együttműködés szükségességét hangoztatták. 2019 januárjára a folyamat oda jutott, hogy az ellenzék által összehívott rendkívüli ülés után együtt mutatkozott a jobbikos Jakab Péter és a DK-s Gyurcsány Ferenc az Országgyűlés lépcsőjénél. Nem volt megállás az összeborulásban: Gyöngyösi Márton elnökhelyettes egy lapinterjúban kimondta, nemcsak Gyurcsánnyal, hanem az ördög öreganyjával is hajlandóak együttműködni. Mindezek után már nem volt meglepő, hogy a napokban Varju László DK-s parlamenti képviselő éppen a Jobbik propagandalapjában, az Alfahírben vette védelmébe Sneider Tamást a náci botránya után.