Hát ezt ki gondolta volna: újabb hazugsággal bukott le a baloldali árhírgyár

fake news, álhírek, illusztráció
Vágólapra másolva!
Úgymond ütős anyaggal akart előrukkolni az ellenzéki fake news gyár, az Index, de hát megint lebukott, ismét helyreigazításra kötelezte őket a bíróság.
Vágólapra másolva!

Még a választások előtt nagyot akart rúgni az álhírgyár egyik főkolomposa, az Index 2018. április 7-én a kormányzatba, de kiderült, már megint valótlanságot állítottak. Azt írták, hogy a Csendes Consulting Zrt. az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által szakértői tanácsadás és szolgáltatás nyújtására kiírt közbeszerzési eljárást a nyertes konzorcium tagjaként megnyerte, annak köszönhetően, hogy a Zrt. tulajdonosa Dr. Csendes Richárd és Illés Boglárka, az EMMI helyettes államtitkára között személyes kapcsolat áll.

Természetesen, ez hazugság volt.

Ugyanis a közbeszerzési eljárás és ezen közbeszerzési eljárások kiírásakor, az ajánlattételkor, továbbá a közbeszerzési eljárások elnyerésekor a cég tulajdonosa és Illés Boglárka között személyes jellegű kapcsolat nem állt fenn.

Forrás: Shutterstock

Nem újdonság, hogy az ellenzék médiabirodalma bármit képes kitalálni annak érdekében, hogy megpróbálja rossz fényben feltüntetni a kormánypárti politikusokat. November elején a HVG-t kötelezték helyreigazításra, minekután egyik cikkükben azt állították, hogy a fideszes országgyűlési képviselő, Hubay György 496 ezer forintértért bérel irodát Miskolcon, de kiderült, hogy az újságíró számításai úgy jöttek ki, hogy

a rezsiköltséget is hozzászámította a bérleti díjhoz.

Itt nem volt vége a történetnek, a fake news gyár újságírója azt is állította, hogy a képviselő nem áll szóba a választóival, figyelmem kívül hagyva, hogy Hubay a fogadóórákon kívül számos rendezvényen részt vett, ahol lehetősége nyílt a szavazókkal beszélgetni, tájékoztatni őket az elmúlt hetek történéseiről.

Az álfüggetlen, általában balliberális, a Simicska-érában a Jobbiknak is hízelgő Index korábban Kubatov Gáborról is valótlanságokat állított, de később a bíróság helyreigazításra kötelezte az álfüggetlen oldalt.