Veronai buszbaleset: új részletek a busztársaság vezetőjétől

Vágólapra másolva!
A balesetet elszenvedett autóbusz 2016 decemberében esett át utoljára kötelező szervizen, novemberben kapott vadonatúj gumikat – írta közleményében Czakó Tibor, a tulajdonos Pizolit Busz Kft. vezetője. A cégvezető közölte azt is, hogy a történtek miatt további biztonsági intézkedéseket vezet be. 
Vágólapra másolva!

"Elhatároztam, hogy a mi buszaink ezentúl csak akkor indulnak el, ha

pontosan az a protokoll fut le, ami a repülőkön:

a vészkijáratok bemutatása, az üvegtörő kalapács helyének és használatának ismertetése, valamint a biztonsági övek használata" – írta közleményében Czakó Tibor.

A cégtulajdonos állítja: buszaik nagyon jó állapotban vannak, karbantartásukra nagy súlyt fektetnek Forrás: Pizolit Busz Kft.

A cégvezető elmondása szerint a társaság autóbuszai évente másfél millió kilométert tesznek meg, amelyek kétharmada külföldi út. A sofőrök minimum 3-5 éves vezetői tapasztalattal kerülnek a céghez, és mivel a legritkább esetben cserélnek járművet, mindenki részletesen ismeri a saját autóbuszát.

A járművekkel kapcsolatban Czakó Tibor elmondta, hogy

a buszok nagyon jó állapotban vannak,

karbantartásukra a vállalat nagy hangsúlyt helyez. A balesetet elszenvedett autóbusz 2016 decemberében esett át utoljára kötelező szervizen, novemberben kapott vadonatúj gumikat.

Azt is írta, hogy a hatályos jogszabályok szerint 15 ezer kilométerenként kötelező a nemzetközi forgalomban lévő buszok műszaki vizsgálata, amit a cég minden esetben szigorúan betart.

A cégvezető azt is írja, mélységesen megrendítette a tragédia, ezért egy krízisközpont létrehozásán dolgozik, ahol az érintettek találkozhatnak szakemberekkel és egymással.