A magyar kormány kiáll a nemzeti érdekek képviselete mellett

Vágólapra másolva!
Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára a HETI TV Pirkadat című műsorában beszélt Magyarország és az Európai Unió kapcsolatáról, az uniós forrásokról, valamint arról, hogy mennyire is fontos a magyar embereknek az EU.
Vágólapra másolva!

Nagyjából 2500 milliárd forintot fizet ki a kormány a hazai vállalkozásoknak az év végéig - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség politikai államtitkára a HETI TV Pirakadat című műsorában. Ezek a viták az elmúlt években, így idén sem hátráltatják ezeket a kifizetéseket.

A magyar közvélemény már hozzászokhatott, hogy különböző nemzeti érdekek képviselete mellett mi igenis kiállunk Brüsszelben -

tette hozzá.

Ez meglepő volt hét évvel ezelőtt, ma már nem az. Ebből fakadóan vannak nézeteltérések a bevándorlás, a betelepítés, az Európai Unió jövőjét érintő kérdésekben, ám mindez nem befolyásolja azt a fejlesztési programot, amelyet a kormány részben uniós pénzekből, részben pedig a hazai költségvetésből finanszíroz.

Csepreghy szerint a Soros ügy abból a szempontból érdekes, hogy van egy teljesen más vízió Európa jövőjét illetően a magyar kormány, pontosabban a régió kormányzatai és Soros György terve között.

Ő kevésbé foglalkozik Európa azon értékeivel, amelyek Európát ezer éven keresztül ilyenné formálták, amilyennek mi ezt a kontinenst ismerjük és szeretjük - mondta az államtitkár.

A teljes beszélgetés itt tekinthetik meg.