Pert nyert Orbán Viktor az Altus Zrt. ellen

Orbán Viktor Budapest, 2016. október 17.
Orbán Viktor miniszterelnök az alaptörvény hetedik módosításának vitáját megnyitó expozéját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. október 17-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Budapest, 2016. október 17. Orbán Viktor miniszterelnök az alaptörvény hetedik módosításának vitáját megnyitó expozéját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. október 17-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor jogerősen pert nyert az Altus Zrt.-vel szemben - így döntött másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla. A kormányfő első fokon korábban még veszített a Gyurcsány-érdekeltséggel szemben, amiért azt állította, hogy az Altus Zrt. EU-s megbízása pártfinanszírozás eszköze lehet.
Vágólapra másolva!

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta a korábbi elsőfokú ítéletet, így Orbán Viktor jogerősen pert nyert az Altus Zrt.-vel szemben - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Gyurcsány Ferencék szerinte azért pereltek, mert nem tetszett nekik, hogy a miniszterelnök szóvá tette az Altus Zrt. EU-s megbízását.

Orbán Viktor 2015 májusában Strasbourgban úgy fogalmazott: "ilyen pártfinanszírozási botrányt, mint amibe keverte magát az EU", még nem látott.

- mondta.

Másodfokon, jogerősen Orbán Viktor miniszterelnöknek adott igazat a táblabíróság Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A másodfokon eljárt bíróság most megváltoztatta az idén áprilisban meghozott, az Altusnak kedvező, nem jogerős ítéletet, és teljes mértékben elutasította az Altus keresetét. A Gyurcsány-cég köteles Orbán Viktor perköltségeit is megfizetni.