Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Pénzbírságot kapott az élettársát megverő Balogh József

fülöpháza balogh józsef
Vágólapra másolva!
Balogh Józsefet, Fülöpháza független polgármesterét súlyos testi sértés bűntette miatt 420 ezer forint pénzbüntetésre ítélte első fokon a Kecskeméti Járásbíróság szerdán kihirdetett ítéletében. 
Vágólapra másolva!

Szerdán reggel a kecskeméti bíróság első fokon meghozott ítéletében testi sértésért 420 ezer forintos pénzbírságra ítélte Fülöpháza polgármesterét. Balogh Józsefet ezen túlmenően 256 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a bíróság – olvasható a Baon.hu oldalán.

Vak komondor

Balogh Józsefet azzal vádolta az ügyészség, hogy 2013. április 28-án hajnalban bántalmazta élettársát, aki ennek következtében 8 napon túl gyógyuló csonttöréseket szenvedett. A politikus ebben az időben a Fidesz parlamenti képviselője volt.

Első fokon elítélték Balogh Józsefet, akit élettársa megverésével vádoltak Forrás: Origo

A polgármester akkor azt mondta, az élettársa a sérüléseit úgy szerezte, hogy

átesett a család 80 kilós vak komondorán.

A botrány miatt kilépett a Fideszből, azonban polgármesteri tisztségétől nem vált meg, sőt, 2014-ben a település újraválasztotta.

Felfüggesztett börtönt kért

Az ügyészség szerint minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy Balogh József elkövette a bűncselekményt, és vétkét még az is súlyosbítja, hogy politikusként tevékenykedik. Az ügyész szerint ugyanis a közéleti szereplőknek példát kell mutatniuk, különösen olyan helyzetben, amikor a társadalomban erősen jelen van a családon belüli erőszak. Az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést, a védőügyvéd pedig próbára bocsátást kért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről