Variál a kormány a stadionpénzekkel: itt több, ott kevesebb

Kósa Lajos; Orbán Viktor; Polt Péter; Schmitt Pál Budapest, 2014. szeptember 7.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és édesapja, Orbán Győző (j2), valamint Schmitt Pál volt köztársasági elnök (b) a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében játszott Magyarorsz
Budapest, 2014. szeptember 7. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és édesapja, Orbán Győző (j2), valamint Schmitt Pál volt köztársasági elnök (b) a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében játszott Magyarország - Észak-Írország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2014. szeptember 7-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Átcsoportosítja a stadionfejlesztési pénzeket a kormány: a budapesti Bozsik-stadionra többet, néhány vidéki sportlétesítményre viszont kevesebbet költenek. 
Vágólapra másolva!

Felülvizsgálta a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Programot, és több átcsoportosításról döntött - az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg. A program tartalékkerete 427,5 millió forinttal lesz több.

Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester egy focimeccsen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A budapesti Bozsik-stadion fejlesztésére 510 millió forinttal többet szánnak, ezenkívül 690 millió forinttal több jut a kisvárdai sportlétesítmény-fejlesztésre és 325 millióval a békéscsabai beruházásra.

Csaknem 500 millió forinttal kevesebb jut viszont a pécsi és a nyíregyházi stadionberuházásra,

és egyaránt 239 millióval kevesebbel számolhatnak a győri, a kaposvári, a kecskeméti és a pápai fejlesztéseknél.