Elítélték a rendőrökre támadó nigériait

Vágólapra másolva!
Fél év, egy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt gyorsított eljárásban a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy nigériai férfit, aki először egy nőre, később pedig a védelmére kelő rendőrökre támadt Budapesten.  
Vágólapra másolva!

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé és ítélték el azt a 32 éves nigériai férfit, akihez egy budapesti bérház lakói hívtak rendőrt, mert a lakásukban veszekedett volt élettársával, akit meg is vert.

A VIII. kerületi, Nap utcai lakáshoz június 14-én mentek ki a rendőrök, akik többször kérték, hogy nyissa ki a lakás ajtaját, és igazolja magát, mert elő akarják állítani. A nigériai férfi nem nyitott ajtót, helyette hangosan kiabált, szitkozódott, és vitatkozott a rendőrökkel, és csak az után nyitotta ki az ajtót, miután közölték vele, hogy tűzoltókat hívtak a biztonsági rács kifeszítéséhez.

Ekkor kilépett a lakásból, és két kézzel félrelökte a közvetlenül előtte álló két rendőrt. Ezután a mögöttük álló rendőrt megpróbálta megrúgni, de ez nem sikerült neki, mert közben megbilincselték. Közben folyamatosan ellenállt, próbálta megütni, megrúgni a rendőröket.

Hivatalos személy elleni erőszak miatt gyorsított eljárásban ítélték el, fél év börtönt kapott, egy évre felfüggesztve – közölte a Fővárosi Főügyészség.