Újabb telekadót törölt el a Kúria

Vágólapra másolva!
Törvényellenesen vetett ki telekadót Egyházasrádóc önkormányzata - mondta ki a Kúria önkormányzati tanácsa. A bírói fórum korábban hasonló okból elmarasztalta már a főváros XV. és XX. kerületét is.
Vágólapra másolva!

Törvényellenesnek mondta ki a Kúria önkormányzati tanácsa a Vas megyei Egyházasrádóc település önkormányzatának telekadóróló szóló rendeletét - derül ki a Magyar Közlönyből. Az önkormányzat ugyan időközben - tavaly január elsejétől - hatályon kívül helyezte a vitatott rendeletet, de nem visszamenőleg.

Az Origo is beszámolt arról, hogy a Kúria önkormányzati tanácsa március elején a főváros XV. kerületét marasztalta el, amiért az önkormányzat 2012 januárjától négy és fél hónapra 18,9 millió forint telekadó megfizetésére kötelezte a kerületben található Rákospalotai temetőt üzemeltető, fővárosi tulajdonú Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.-t.

Más önkormányzat is kivetett hasonló adót, és ugyanez lett a vége. Az Origo is beszámolt arról, hogy tavaly decemberben a Kúria önkormányzati tanácsa ugyancsak törvényellenesnek mondta ki a XX. kerületi önkormányzat hasonló gyakorlatát.