Csányi Sándor kemény üzenetet küldött Lázárnak

csányi sándor tizenegyest rúg tizenegyes
Vágólapra másolva!
Nem megnyugtató, hogy olyan ember kezében van a döntés az uniós százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani – nyilatkozta Csányi Sándor az OTP közgyűlése után. Nem ez az első eset, hogy egymásnak üzentek a felek. 
Vágólapra másolva!

"Az uniós pénzek terén nem tartom szerencsésnek – mondta Csányi Sándor –, hogy az a Miniszterelnökség alá tartozik. Ismerik a véleményemet Lázár Jánosról. Nem megnyugtató, hogy olyan ember kezében van a döntés a százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani" – olvasható a napi.hu tudósításában.

Ki az uzsorás?

Csányi Sándor Magyarország első számú uzsorása” – jelentette ki Lázár János még 2013 augusztusában. Lázár az uniós pénzek felhasználásáról tartott tájékoztatóján mellékesen Csányi korábbi nyilatkozataira is reagált, amikor azt mondta: „nincs más választásom, mint tudomásul venni a sajtóban tett, rám nézve lesajnáló, lenéző megjegyzését, hiszen mégiscsak ő az ország első számú uzsorása”.

Majd hozzátette: Csányi Sándor bárhogy is „páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival, természetesen meghunyászkodom, és tudomásul veszem, hogy ilyen-olyan jelzőkkel illet”.

Lázár többször keményen fogalmazott Csányiról Fotó: Polyák Attila - Origo

Kockázat

Mindez az OTP vezérének néhány évvel ezelőtti szavaira volt reakció, amikor is Csányi azt mondta, „Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól elintézte a trafikügyet”.

A sajtóban zajló szópárbaj előzményeként Lázár János több ízben lepolipozta Csányit. Először „az országot polip módjára behálózó, magyarnak tűnő bankvezetőként” emlegette, majd a hasonlatot megismételve hangsúlyozta, hogy egy demokráciában ilyen volumenű gazdasági túlhatalom komoly kockázatot jelent.