Két halottja van a székesfehérvári lakástűznek

Vágólapra másolva!
Két halálos áldozata van a székesfehérvári lakástűznek - közölte a katasztrófavédelem. A szedreskerti lakónegyedben összesen tíz embert menekítettek ki az egyik négyemeletes panel épületből, közülük heten megsérültek.
Vágólapra másolva!

Egy második emeleti másfél szobás lakás teljes egészében kiégetta vele szembeni lakás ajtaja is lángolt, többet pedig veszélyeztetett a tűz. A kiégett lakásban ketten laktak, még a tűzoltók megérkezése előtt sikerült kimenekülniük a házból. Több lakóért a tűzoltóknak kellett az épületbe menni, őket mentőálarccal hozták le az utcára. A mentők két embert próbáltak újraéleszteni a helyszínen, ám mindkettő meghalt. Az áldozatok, egy férfi és egy nő, az egyik negyedik emeleti lakásban laktak.

A kiégett második emeleti lakáson kívül lakhatatlanná vált a felette lévő ingatlan, valamint a szomszédos lépcsőház egyik lakása is, amelyik a kiégett lakás közvetlen szomszédja. Az öt kórházba vitt ember közül háromnál igazolódott be a füstmérgezés gyanúja, közülük egy könnyebben meg is égett. A két másik sérültnél nem állapítottak meg füstmérgezést, így őket kiengedték a kórházból. A sérültek között egy gyerek is van.

A lépcsőház közműveit csak hosszabb idő után lehet majd visszakapcsolni, mert pótolni kell a leolvadt vezetékeket, belső burkolatokat. A Katasztrófavédelem Fehér megyei helyettes szóvivője, Farkas-Bozsik Gábor szerint többnapos szakértői szemle tudja csak megállapítani, hogy mi okozhatta a tüzet.

Melegedőhelyként a közeli Széchenyi Kollégiumot nyitják ki az arra igényt tartóknak - közölték.