Zuglói büdzsé: megszavazták, de nem szeretik

Zugló, polgárrmsteri hivatal
Vágólapra másolva!
Senki sem szavazott a 2015-ös zuglói költségvetés ellen, de a bizottságok közül egyik sem támogatta. A képviselők azért szavazták meg, mivel a kerület e nélkül a működésképtelenség határára ért volna.
Vágólapra másolva!

Ellenszavazat nélkül, két tartózkodással fogadta el Zugló 2015-ös költségvetését a képviselő-testület. A csütörtöki szavazáson Várnai László, a Civil Zugló Egyesület, és Czeglédi János, a Jobbik képviselője tartózkodott. Három fideszes képviselő (Bihary Zoltán, Erdős Dóra és Tildy Balázs) nem vett részt a voksoláson.

Várnai László szerint a büdzsét úgy fogadta el a képviselők többsége, hogy a pénzügyi, a tulajdonosi, a szociális, a köznevelési, a környezetvédelmi, és az egészségügyi bizottság is egyhangúan elutasította a tervezetet.

Zuglóban elfogadták a költségvetést, de a helyi bizottságok nem támogatták azt Forrás: Origo

Felelősség

Az önkormányzat további működése érdekében a képviselők felismerték, hogy felelős politikusok, ezért lehet nem a legjobb a most elfogadott 2015-ös büdzsé, de mindezek ellenére megszavazták azt – közölte az Origóval az önkormányzat. Természetesen a jövőben lehetnek módosítások a büdzsében, mivel nem lehet tudni, hogy például a kormányzat, milyen újabb tervekkel áll elő, mint például az a segélyezés területén történt.

Barta János, a kerület LMP-s képviselője bár támogatta a költségvetést, de szerinte sem volt jó a tervezet. Ő azért szavazott igennel, mivel egy rossz költségvetés is jobb annál, mint hogy egyáltalán nincs költségvetés. Bízik benne, hogy a jövőben konszenzus mentén lehet módosítani a költségvetést.

Nincs nyugalom

Még januárban arról írtunk, hogy személyi kérdések miatt ismét kiújultak az ellentétek Zuglóban Karácsony Gergely PM-s polgármester és az MSZP-hez köthető képviselők között. Olaj volt a tűzre a kerületvezető egy korábbi interjúja is, amelyben a Fideszt dicsérte. Még a feloszlatás is fölmerült, de egy új választás senkinek sem érdeke.