Elindult Spanyolországból az első új budapesti villamos

CAF villamos
Elindult Budapestre az a kamion, amelyik az első elkészült CAF villamost szállítja a spanyolországi gyárból.
Vágólapra másolva!
Kamionra rakták az első példányt Budapest új villamosflottájából. Ősszel utazhatunk rajta.
Vágólapra másolva!

Elindult Budapestre az a kamion, amelyik az első elkészült CAF villamost szállítja a spanyolországi gyárból – írja Facebook-oldalán a BKK. A közleményhez képeket is csatoltak, így olvasóink is láthatják az új budapesti villamosok első példányát.

Elindult Budapestre az a kamion, amelyik az első elkészült CAF villamost szállítja a spanyolországi gyárból Forrás: facebook.com/bkkbudapest

Az Indóház közlekedési magazin online kiadása úgy tudja, hogy március 10-én vagy 11-én érkezik majd Budapestre a 2201-es pályaszámú villamos. A Budapesti Közlekedési Központ azt ígéri, először ősszel, valószínűleg a 3-as vonalán találkozhatunk az új, alacsony padlós villamosokkal.

Az alacsony padlós járművekből több fontos vonalra is jut Forrás: facebook.com/bkkbudapest

A baszkföldi CAF az eredetileg 37 szerelvényre kiírt, 99,33 százalékban az EU által finanszírozott tendert nyerte meg, de egy évvel ezelőtt tízzel megemelték az érkező villamosok számát.

A flotta első villamosának érkezése után elkezdődnek a forgalomba helyezéshez szükséges tesztek, valamint a fék- és futáspróbák az 1-es és a 3-as villamos vonalán – írja a BKK.

A most legyártott villamos hosszabb testvérei még a pesti Combinót is túlnőtték Forrás: facebook.com/bkkbudapest

Az első járművet tavasszal és nyáron továbbiak követik; idén várhatóan 25 rövid (34 méteres) villamos érkezik a fővárosba. A rövidebb villamosok a 3-as vonalra, a most épülő budai fonódó villamoshálózaton, vagyis az Óbuda és Újbuda között közlekedő 19-es és 61-es vonalra kerülnek majd. A mai Combino villamosoknál is valamivel hosszabb, 56 méteres szerelvények az 1-es villamos vonalán járnak majd.