Távozott a Hír Televízióból a Híradó főszerkesztője

Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról a Hír Televízió Híradójának főszerkesztője, Mentes Katalin, aki tizenkét éve dolgozott a csatornánál. Múlt héten a csatorna legnézettebb műsorának, a Célpontnak a stábja állt föl. A Simicska-médiabirodalomban február 6-a óta, amikor a korábbi vezetők lemondtak, folyamatosak a távozások. 
Vágólapra másolva!

Az Origónak is megerősítették, hogy távozik posztjáról a Hír Televízió Híradójának főszerkesztője, Mentes Katalin, aki szerkesztőként a kezdetektől – vagyis tizenkét éve dolgozott a csatornánál, 2010 óta volt a Híradó főszerkesztője. A felmondásról elsőként a PestiSracok.hu számolt be.

Nyomásgyakorlás?

Hétfőn arról számoltunk be, hogy elismerte Simicska Lajos, hogy nyomást akart gyakorolni az érdekeltségébe tartozó médiavállalkozásokra annak érdekében, hogy azok fordulatot hajtsanak végre. Legalábbis ez derült ki abból a Simicska és Kisberk Szabolcs, a Hír Tv Célpont című műsorának stábvezetője között lezajlott beszélgetésből, amit a korábbi szöveges ismertető után hangban is közzétett a PestiSrácok.hu.

Simicska a tudta nélkül rögzített beszélgetés egy másik részében elismételte, hogy szerinte Orbán Viktor egy geci. Ugyanígy jellemezte a miniszterelnököt még február elején, azóta is sokat idézett kirohanásában a médiavállalkozó, aki az után nyilatkozta tele trágár szavak kíséretében a sajtót, hogy testületileg felmondott a Magyar Nemzet, a Hír Tv és a Lánchíd Rádió vezetése.

Köszönik

„Köszönjük Szikszai Péternek, eddig bírtuk. Szerintünk Orbán nem geci” – hangzik el abban a videóban, amelyet a Hír TV Célpont című riportműsorának stábja tett közzé. A kisfilm elején Losonczi Kata egy szánkóval látható, ezzel is Simicska Lajosra utalnak, aki emlékezetes nyilatkozatait követően elutazott.

A felmondások napja

Szikszai Péter, a Hír TV médiaigazgatója február 6-án lelkiismereti okokra hivatkozva mondott le, a Simicska-médiabirodalom számos más vezetőjével együtt. Egyes hírek szerint a älelkiismereti okok” alatt azt kell érteni, hogy a lemondott médiavezetők nem voltak hajlandók a miniszterelnököt kritizáló műsorokat, híreket készíteni.

A háttérben Simicska Lajos és Orbán Viktor hatalmi harca állhat, Simicska szintén „az orbánistákat” okolta a botrányért, a lemondások napján azt mondta, äkirúgok minden orbánistát, aztán kinevezem a helyükre az én embereimet.” A miniszterelnökről, illetve Bayer Zsoltról pedig azt mondta, "Bayer Zsolt egy geci. Orbán Viktor is egy geci."