Merkelnek tüntetnek, de Merkel nélkül

Orbán Viktor, megjelenés
German chancellor Angela Merkel (CDU) and Prime Minister of Hungary Viktor Orbán arrive for a press conference at the Federal Chancellor's Office in Berlin, Germany, 08 May 2014. Photo: Hannibal/dpa
Vágólapra másolva!
Kiderült, miért egy nappal Angela Merkel budapesti látogatása előtt tüntetnek azok, akik éppen a német kancellár figyelmét szeretnék felhívni Orbán Viktor politikájára. 
Vágólapra másolva!

A Tavasz jön – Orbán megy nevű demonstráció szervezői Facebook-oldalukon közölték: mivel Merkel látogatása munkaidőre esik, félnek, hogy hétfőn sokan nem tudnának elmenni rá.

Angela Merkel hétfőn Orbán Viktorral is találkozik Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Hannibal Hanschke

Heller Ágnes is felszólal

A felszólalók között lesz Kész Zoltán, veszprémi független képviselő-jelölt, Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke, Heller Ágnes, filozófus, Hammer Ferenc, médiakutató, az Oktatói Hálózat tagja és Vajda Zoltán a 60 ezren a Magánnyugdíjunkért csoporttól. A műsorvezető Gulyás Balázs lesz, az internetadó elleni első tüntetés főszervezője.

A tiltakozók nem csak Budapestre várják azokat, akik a korrupció ellen és az európai Magyarország mellett akarnak tüntetni, 11 vidéki városban és hat külföldi helyszínen is összegyűlnek.

A Facebookon eddig 13 ezren jelezték részvételüket.