Veszprém megyében még mindig gond a hófúvás

Vágólapra másolva!
Veszprém megye nagy részén továbbra is narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van érvényben a hófúvás veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban is készülni kell arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.
Vágólapra másolva!

Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom megye több járásában elsőfokú riasztás van érvényben ugyancsak a hófúvás miatt.

Mérséklődik a szél

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő reggeli figyelmeztetésében azt írta: napközben tovább mérséklődik a szél a vastagon hóval borított dunántúli tájakon. Veszprém megyében viszont főként a magasabban fekvő részeken délutánig, akár kora estig számítani lehet hóátfúvásra. Hétfő hajnalban Veszprém megyében is feloldották a vasárnap a havazás miatt csúszóssá vált útszakaszokon elrendelt forgalomkorlátozást - közölte a rendőrség. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 77-es, a 82-es és a 83-as főúton is megszűnt a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik forgalmának korlátozása.

Megmaradó hó nem várható

Hétfőn napközben már inkább csak délen alakulhat ki kisebb havazás, számottevő megmaradó hó nem várható - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint már inkább csak élénk széllökések lehetnek. Nappal 0 és plusz 4 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Késő estére mínusz 5 és plusz 2 fok közé hűl le a levegő, a kevésbé felhős, hóval borított tájakon lesz a hidegebb.