Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bulvárlapnak tűnik Habony Árpád új ingyenes újságja

lokal.hu, Lokál, Habony, Modern Media Group Zrt., MMG Zrt.
Vágólapra másolva!
Sztárhírekkel és nagyon kevés politikával indult Habony Árpád új lapja, a Lokál. A főszerkesztő a Napi Gazdaságtól, helyettese a Blikktől érkezett. 
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, bulvárlappá pozicionálta magát a Habony Árpád médiacégéhez köthető új, ingyenes terjesztésű újság. Az Orbán–Simicska-médiaháború miatt szükségessé vált új jobboldali médiabirodalom tagjaként debütáló Lokált az alig másfél hónapos Modern Média Group (MMG) Zrt. adja ki, ennek egyik tulajdonosa Habony, a másik a több mint 20 éve a Fidesz közelében mozgó volt államtitkár, Győri Tibor.

Habony Árpád fele részben tulajdonosa a médiacégnek Forrás: Origo

Törőcsik Mari és Saul fia

A tulajdonosok ellenére – vagy talán éppen ezért – az első lapszámban nem sok politika kapott helyet, inkább a sztárhírek dominálnak.

A címlapot rögtön egy Törőcsik Mari-interjúval indították, a belső oldalakon pedig a Saul fia sikeréről írtak egy kétoldalas összeállítást.

Ez utóbbiban megkérdezik Andy Vajna kormánybiztos véleményét is.

Feltűnően kerüli az újság a politikát, egy halálbüntetésről szóló pró és kontra cikk mellett Kocsis Máté is szerepel a lapban, ő is csak II. János Pál pápa szobra miatt. Arról, hogy a Józsefváros is befogadná a Franciaországban bontásra ítélt alkotást, az Origo két hete számolt be.

A Lokál online változatán egyelőre főleg a nyomtatott lap cikkei vannak Forrás: lokal.hu

Főszerkesztő-helyettes a Blikktől

A lapnak Lokal.hu néven online változata is indul, de úgy tűnik, egyelőre ezen főleg a nyomtatott lapban is megjelenő cikkek olvashatók. Szerepel rajta egy írás az új budapesti közösségi kertről, a leendő fővárosi szuperkórházról, de mesél mindennapjairól a sztárrá lett magyar mentősofőr is.

A nyomtatott újságban az impresszum is tartogatott meglepetéseket, bár egy-két névről már korábban is lehetett hallani.

Az újság főszerkesztője Leitner Attila, ő a Napi Gazdaság lapszerkesztője volt.

Helyettese, Gálosi Emese a Blikk szórakoztató rovatának szerkesztői székét hagyta ott, korábban dolgozott a Helyi Témánál is.

A Lokál 500 ezer példányban jelenik meg, 24 oldalon. A szerkesztőség Óbudán, a Perc utca 8.-ban van, a nyomdai előállítást pedig a Mediaworks nyomdája végzi.

Divattervezéssel is foglalkozik

A Modern Média Group (MMG) Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t április 9-én alapították, és egy héttel később jegyezték be a cégbíróságon. Tevékenységi körébe nem meglepő módon javarészt a médiával kapcsolatos tevékenységek tartoznak, de akad közöttük egy-két meglepő feladat is.

A tőkeemelésből 45 milliót Habony Árpád vállalt Forrás: Facebook

A részvénytársaság a már elektronikusan is elérhető cégjegyzéki leírás szerint a napilap- és folyóirat-kiadás, valamint a televízióműsor-gyártás, hírügynökségi tevékenység, illetve piac- és közvélemény-kutatás mellett olyan meglepő dolgokkal is foglalkozik, mint a divat- és formatervezés.

Hatmillióról 144 millióra

A médiacéget hatmillió forinttal alapították, de néhány nappal később a 24-szeresére, 144 millióra emelték az alaptőkét. A 138 milliós tőkeemelésből 93 milliónyit vállalt Győri, a maradék 45 millió előteremtését pedig Habony Árpád garantálta.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, nem ez az egyetlen cége Habony Árpádnak: a még 2003-ban alapított, de árbevételt el nem érő, érdemi tevékenységet nem végző alvó cégen, a Színes Tinták Bt.-n kívül felerészben az övé egy londoni székhelyű vállalkozás fele is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez