Lemondatnák Hende Csabát a méregdrága útja miatt

Hende Csaba Budapest, 2015. március 10.
Hende Csaba honvédelmi miniszter beszél a Koszorús Ferenc posztumusz vezérkari ezredes emlékére készült Páncélosokkal az életért című könyv bemutatóján a budapesti Hadtörténeti Múzeumban 2015. március 10-én.
MTI Fot
Budapest, 2015. március 10. Hende Csaba honvédelmi miniszter beszél a Koszorús Ferenc posztumusz vezérkari ezredes emlékére készült Páncélosokkal az életért című könyv bemutatóján a budapesti Hadtörténeti Múzeumban 2015. március 10-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az Együtt lemondásra szólítja föl Hende Csaba honvédelmi minisztert, mert tűrhetetlennek tartják, hogy a fideszes politikus közpénzből fizette párizsi kéjutazását – írta a a párt közleményében. A honvédelmi miniszter és titkárságvezetője hotelköltsége negyedmillió forintba került Párizsban.
Vágólapra másolva!

Az Együtt lemondást vár a honvédelmi minisztertől, közleményükben azt írják: "Hende Csaba mondjon le, mert lopott, csalt és hazudott! Megkárosította a magyar polgárokat, aztán sunnyogott ezzel kapcsolatban."

Drága éjszaka Párizsban

A minisztérium fejenként 125 932 forintnyi szállásköltséget számolt el három évvel ezelőtt egyetlen éjszakára Párizsban Hende Csabának, és pontosan annyit az azóta élettárssá avanzsált Szajlai Mónikának is – árulta el a Blikk közérdekű adatigénylésének eleget téve a tárca.

Hende Csaba 2011-ben titkárságvezetőjével kettesben utazott Párizsba az ottani október 23-i ünnepi Liszt-koncertre Forrás: MTI/Kovács Tamás

Így a kétfős delegáció hotelköltsége 252 ezer forintra rúgott a francia fővárosban, ami a lap szerint még az ötcsillagos párizsi luxusszállodák között is kiemelkedően drágának számít.

17 év korkülönbség

A tárca egyébként honvédelmi és nemzetbiztonsági okokra hivatkozva semmit sem árult el az útról a Blikk közérdekű adatigénylésére, így azt sem, hogy melyik szállodában szálltak meg, és hogy Szajlai Mónika milyen egyéb külföldi kiküldetésekre kísérte el Hende Csabát.

Korábban lapunk is hírt adott arról, hogy Hende Csaba 2011-ben titkárságvezetőjével kettesben utazott Párizsba az ottani október 23-i ünnepi Liszt-koncertre.

A politikus akkor még két lányával és feleségével élt együtt, csak 2013-ban vált el. Az, hogy most már a nála 17 évvel fiatalabb volt titkárságvezető az élettársa, Hende Csaba vagyonnyilatkozatából derült ki.