Bevándorlás: a baloldaliak is szigorítanának

bevándorlás
Vágólapra másolva!
A lakosság több mint kétharmada enyhének tartja a hazai bevándorlási törvényeket, és szigorítaná a szabályozást – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából. Emellett a megkérdezettek többsége szerint az Európai Unió nem tudná megvédeni az európai polgárokat egy a párizsi terrortámadáshoz hasonló merénylettől.
Vágólapra másolva!

A január 7-ei párizsi terrortámadás, amelyben tizenketten vesztették életüket, az egész világot megrázta. A merénylet kapcsán egyrészt aggályok merültek fel, hogy mennyire érezhetik magukat biztonságban az emberek az Európai Unióban, másrészt a bevándorlásügy kérdése is több fórumon előkerült. A Századvég felmérése szerint a felnőttkorú magyar lakosság véleményét vette górcső alá biztonsággal és bevándorlással kapcsolatos kérdésekben.

Az EU nem tud minket megvédeni?

A kutatás tanúsága szerint a párizsi terrortámadás ismertsége kifejezetten magas Magyarországon, mindössze 3 százalék azok aránya, akik nem hallottak róla.

Ami az Európai Unió biztonságát illeti, a lakosok többsége kételkedik Brüsszel védelmében. A megkérdezettek 61 százaléka úgy véli, hogy az Európai Unió nem tudná megvédeni az európai polgárokat a párizsihoz hasonló támadásoktól.

Enyhének érzik a szabályokat

A kutatás eredményei alapján továbbá a magyar lakosság több mint kétharmada túl enyhének tartja a hazai bevándorlási törvényeket, és szigorítaná a szabályozást. Elemezésük rávilágított, hogy az emberek többsége politikai irányultságtól függetlenül enyhének érzi a bevándorlási szabályokat. A baloldaliak 56, a középen állók 65, valamint a bizonytalan választópolgárok 59 százaléka szigorítaná a szabályozást, csakúgy, mint a jobboldaliak 85 százaléka.

Kósa Lajos szerint aggasztó a menedékkérők számánk a növekedése Fotó: Bielik István - Origo

Kitartanak

Nem fognak a közeljövőben új menekülttáborok épülni Magyarországon, mivel a jelenlegi kapacitások elegendőek – mondta az Origónak Kósa Lajos. A rendészeti bizottság elnöke szerint nem kell aggódni. A baloldali ellenzék egy része szerint a kormány ellenségkeresést folytat.

Nem változtat a megélhetési bevándorlásról alkotott véleményén a Fidesz. A párt továbbra is kitart amellett, hogy Magyarországot Magyarországként kell megtartani, és meg kell védeni.