Az MSZP-sek ha kell, fizetni fogják az útdíjat

Vágólapra másolva!
Ha az embereknek újabb útdíjat kell fizetni, az MSZP képviselői is fizetni fognak – közölték a szocialisták. Hasonló a véleménye a Demokratikus Koalíciónak is. 
Vágólapra másolva!

Az MSZP-frakció határozati javaslatot nyújtott be arról, hogy minden olyan útszakasz, amely eddig díjmentes volt, a jövőben se legyen díjköteles.

A szocialisták szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben azt írják, amennyiben a kormánytöbbség nem fogadja el az indítványunkat, az MSZP-frakció tagjai vállalják, hogyha az embereknek fizetniük kell majd az M0-ásért, valamint a városi elkerülő és bevezető utakért, akkor az MSZP-frakció tagjai is fizetni fognak érte.

A DK-sok is fizetnének

A Demokratikus Koalíció politikusai sem szavazzák meg azt a kormánypárti módosító javaslatot, ami lehetővé tenné, hogy az üzemanyagkártyával kifizethessék a bevezetendő útdíjat – mondta az Origo érdeklődésére Gréczy Zsolt, a DK szóvivője. Hozzátette, a DK színeiben politizáló képviselők is vállalják, hogy saját zsebükből fizetni fogjnak az útdíjért.

A parlamentben egy olyan törvényjavaslatot terjesztettek be, ami szerint közpénzből fizetnék a képviselők autópálya-költségeit. Erről bővebben itt olvashat.