Tüntetve ünneplik Orbán reggeli bejelentését

Események

internetadó, 2014.10.31
Vágólapra másolva!
Bár Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában bejelentette, hogy a jelenlegi formájában nem vezetik be az internetadót, és januárban nemzeti konzultációt indítanak, ennek ellenére immár harmadszor mégis utcára vonulnak az internetadó ellen. A tiltakozók ünneplésre gyűlnek össze, de emellett azt is szeretnék elérni, hogy a terv teljes kerüljön le a napirendről. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Hat óra körül 6-700-an gyűltek össze a József nádor téren, hogy megünnepeljék a kormányfő reggeli bejelentését, miszerint egyelőre nem lesz netadó. Az öröm vegyes, hiszen, ahogy tudósítónknak mondta az egyik tüntető, csak elodázni sikerült a netadó bevezetését, de nem hiszi, hogy ezt a későbbiekben ne lépné meg a kormány.

A tüntetők némelyike elégedetlen a kormányfővel, ennek az "Orbán takarodj!" felkiáltással adtak hangot. A minisztérium előtt egy nyolc fős rendőrsorfal áll, a tüntetők között is vannak hat-nyolc fős rendőri csoportok, és kamerával felszerelt rendőrautók is készenlétben állnak.

Az internetadó visszavonását ünnepelték meg a fővárosban. Fotó: Polyák Attila - Origo

Tapsol a tömeg

Időközben eljutott a tüntetőkhoz a Nemzetgazdasági Minisztérium bejelentése, amely szerint visszavonják a netadót. "Orbán kénytelen volt visszavonni a netadót, és ez nektek köszönhető" - hangzik el a színapdról, amit a tüntetők tapssal fogadnak.

Az ostoba, a gazdaságra is káros adó visszavonása nektek köszönhető - hangzik a színpadról. Bizonyítottuk, hogy több tízezren ki tudunk állni az érdekeinkért és sokan a passzivitásból kiléptek - hangzott. "Folytatjuk" - skandálta a tömeg.

Unortodox nemzeti konzultáció a téren

Kétezer fös a tömeg, szinte megtölti a teret. "Hahó Orbán Viktor, ez már a nemzeti konzultáció, ezentúl mindig megmondjuk, mi a valódi érdeke a magyar társadalomnak" - hangzik a színpadról. "Orbán takarodj!" válaszolt a tömeg. Ugyan visszavonták a törvényjavaslatot, de mi tovább figyelünk - ígérték a szervezők. "Folytatjuk" - ígérte a tömeg. A tömegben feltűnt az LMP-s Schiffer András. Fél hét után zárult a tüntetés, a Himnuszt követően a tömeg elindult hazafelé.