Tóbiás: Orbán azt jelentette be, hogy lesz internetadó

Vágólapra másolva!
Az MSZP elnök-frakcióvezetőjének véleménye szerint a miniszterelnök azt jelentette be pénteken, hogy lesz internetadó, csak nem így, nem ebben a formában, nem most és nem ezen a néven, de egy álszent konzultációt követően más néven, máshogyan benyújtva.
Vágólapra másolva!

Tóbiás József sajtótájékoztatóján úgy értékelte, hogy a miniszterelnök nem meghátrált ez ügyben, csak egyet hátralépett, időnyerés a célja, hogy a saját akaratát érvényesíteni tudja.

„Aki ma Orbán Viktornak hisz, az hibát követ el” – jelentette ki. Azt mondta, pontosan tudják az elmúlt öt év alapján, hogy mennyire lehet hinni a kormányfő szavának. Nem igazán – tette hozzá.

Tovább szegényedünk

Az MSZP-s pártvezető szerint a 2015-ös költségvetés további elszegényedést hoz Magyarországnak. Azt követelte, hogy a kormány vonja vissza a büdzséjavaslatot és az adótörvényeket.

Van miért küzdeni, hiszen a költségvetési és az adótörvény-javaslatokból látszik, hogy mind az egészségügy, mind az oktatás területén, mind a szociális területeken további forráscsökkenés lesz – mondta, felhívva arra a figyelmet, hogy a cafeteria adójának emelkedése további tehernövekedést jelent a családoknak.

Arra a kérdésre, hogy támogatják-e a péntek estére szervezett, internetadó elleni tüntetést, Tóbiás József azt mondta, támogatnak minden békés demonstrációt, amely felhívja a kormány figyelmét az övétől különböző társadalmi véleményekre.