Mellár Tamás: A kormány zsákutcába viszi az országot

Vágólapra másolva!
A netadóval a kormány a külföldi szolgáltatókat akarja kiszorítani, hogy utána ellenőrizni tudja az internetet. A nagy ellátórendszerekhez és a gazdasághoz eddig a Fidesz nem nyúlt hozzá, pedig megtehette volna, de vannak olyan területek, ahol már nem lehet sokáig halogatni a reformokat: az egészségügy és a nyugdíjrendszer.
Vágólapra másolva!

Magyarország ismét a zsákutca felé halad, ahogyan ezt már többször is tette történelme folyamán, mondta Mellár Tamás jobboldali közgazdász, aki a 2006-ban éppen úgy tüntetett a Gyurcsány-kormány ellen, ahogy most az internetadó ellen. Azért ment ki az utcára és mondott beszédet, hogy a maga eszközeivel tegyen valamit a fordulat érdekében, állítja a Vs.hu-nak adott interjúban.

Ellenőrzött netet akarnak

A kormány nem azért veti ki a netadót, mert szüksége van az adóbevételekre, hanem hogy ellehetetlenítse a külföldi szolgáltatókat. Ha ugyanis áthárítják a sarcot, akkor megbüntetik őket, ha nem, akkor veszteségesek lesznek. "A külföldi cégek helyére hazai, kormánybarát vagy esetleg állami szolgáltatót fognak állítani, amely hathatós módon ellenőrzi majd az elérhető tartalmakat és a közösségi színtereket" - mondja Mellár Tamás.