Mindenkinek ingyen netet adna az ellenzék

internetadó, laptop
Vágólapra másolva!
Az Együtt-PM nemcsak az internetadó ötletét vonatná vissza, de határozati javaslatot is benyújtott az alanyi jogon járó internetért, amit ráadásul az ellenzéki pártszövetség szerint adhatna ingyen a kormány.
Vágólapra másolva!

Alanyi jogon szörfölhetnénk

A javaslat kimondja: a kormány és az internetszolgáltatók dolgozzák ki, miként válhat hozzáférhetővé minden magyar háztartás számára az internet 2016 elejére - közölte Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke. Úgy vélte, a kedden bejelentett internetadó-javaslat csak a szegények és a magasabb jövedelműek között mélyítené tovább a szakadékot.

Legyen ingyen az internet!

Emlékeztetett: az uniós szabályozás szerint 2020-ig minden háztatásban hozzáférhetővé kell tenni az internetet, az Orbán-kormány pedig maga vállalta, hogy ezt 2018-ig teljesíti.

Szabó Tímea: a kormány biztosíthatná ingyen és alanyi jogon az internetet Fotó: Tuba Zoltán - Origo

"Mi azt szeretnénk, hogy az internet ne csak elérhető, hanem ingyenes is legyen minden háztartásban", finn mintára, ahol az 1 megabit/másodperc sebességű szolgáltatás ingyen van - tette hozzá Szabó Tímea. Azt is javasolják, hogy az internetszolgáltatás áfája csökkenjen öt százalékra.

Abszurd a szappanadó

Szabó Tímea kitért a kozmetikai termékekre kivetendő termékdíjra is. Elmondta: „egészen abszurd" a rezsicsökkentéssel kampányoló kormány részéről egy ilyen ötlet, hiszen „ez megint a szegényeket, a négymillió létminimum alatt élő embert fogja sújtani".