Így reagáltak az adóügyi változásokra

Vágólapra másolva!
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ismertette a kormány jövő évi adócsomagjának részleteit. A Fidesz szerint a kormány adótervei garantálják a pénzügyi stabilitást és a biztonságot. A Jobbik radikálisabb megoldásokat sürget, az LMP bátortalan lépésekről beszél, a Demokratikus Koalíció pedig a reménytelenség költségvetését emlegeti. Az Együtt-PM nem hisz a kormánynak. Az MSZP még nem reagált. 
Vágólapra másolva!

Fidesz: „Nem hiszünk a megszorításokban”

A Fidesz üdvözli a kormány pénzügyi stabilitást és a szociális biztonságot garantáló adóterveit. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írják: szerintük a kormány által bejelentett jövő évi adótervek garantálják a családi adórendszer és az igazságos közteherviselés érdekében a különadók fenntartását, illetve a kis- és közepes vállalkozások alacsony adózását.

Nem kell internetadó

A Jobbik radikálisabb megoldásokat sürget, „három csapást mérne” az adóügyi tervekre. A kétgyermekesek kedvezményeit nem lépcsőzetesen, hanem azonnal megadnák. Szerintük fennáll az internet megadóztatásának veszélye, amit elleneznek.

Bátortalan lépések

Az LMP nem tartja érdemi lépésnek a friss házasoknak nyújtott adókedvezményt, az áfacsökkentést pedig jó, de bátortalan lépésnek ítéli, amelyet a társasági adókedvezménnyel együtt szélesebb körben biztosítana.

A reménytelenség költségvetése

A Demokratikus Koalíció szerint a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által bejelentett jövő évi adócsomag Magyarország számára rövid távon a pangás, hosszú távon pedig a leszakadás és reménytelenség költségvetését ígéri.

Hangzatos ígéretek

Az Együtt-PM szerint a kormány több, a vállalkozásoknak és a családoknak tett ígéretét sem kezdi el beváltani: nem lesz jövőre társasági adócsökkentés, nem nő a második gyerek után járó adókedvezmény, nem lesz egyszámjegyű személyi jövedelemadó sem.