Szerdán korábban kell ébrednünk

Hogyan lehet ennyire alacsony egy villamos alacsonypadlós
A BKK-BKV Combino villamosa elindult a Nyugati pályaudvar előtti megállójából Buda irányába a Nyugati téren. Háttérben a Nyugati pályaudvar épülete, amelynek terveit az osztrák August de Serres építész és az Eiffel-toronyról később világhírűvé vált párizsi Gustave Eiffel cége készítette. A Nyugati pályaudvar 1877. október 28. óta szolgálja a közösségi közlekedést.
Vágólapra másolva!
A szerdán várható szélsőséges időjárás miatt akár torlódásokra és járatkimaradásokra is lehet számítani Budapesten – közölte BKK. A társaság arra kéri az utasait, hogy a tervezettnél hamarabb induljanak el otthonról. 
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára vörös riasztást adott ki Budapestre és környékére. Az előrejelzés szerint nagy mennyiségű eső és viharos szél várható.

A Budapesti Közlekedési Központ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, hogy a szélsőséges időjárás miatt a szél felsővezetékeket szakíthat le, torlódásokat okozhat és számos járat közlekedését befolyásolhatja, ami megnövekedett menetidőt, esetenként járatkimaradásokat okozhat.

A vihar járatkimaradásokat okozhat Forrás: MTI/Jászai Csaba

Ezért arra kérik az utasokat, a tervezettnél korábban induljanak el otthonról és előzetesen tájékozódjanak az esetleges változásokról a BKK info oldalán, illetve a társaság Facebook-oldalán. A közlemény kitér arra is, hogy a BKK munkatársai megerősített szolgálattal készülnek. A járatok közlekedéséről, illetve az esetleges fennakadásokról folyamatosan tájékoztatják a fővárosiakat.